Kun je een muursticker opnieuw opplakken?

Deze vraag zul je misschien hebben als je de muursticker gaat verwijderen. Eigenlijk is het zonde om de muursticker weg te gooien, maar je bent er ook wel op uit gekeken. Dus, kun je de muursticker opnieuw opplakken op een andere plek? Het antwoord op deze vraag is erg simpel; nee, dat kan niet. 

Vinyl muurstickers zijn erg kwetsbaar. De stickers zijn heel erg dun, waardoor deze mooi strak op de muur zitten, maar het nadeel hiervan is dus ook dat het materiaal kwetsbaar is. Als je de muursticker verwijderd hebt, zal deze op sommige plekken misschien wel gescheurd of uitegerekt zijn. Je krijgt deze vervolgens niet meer goed op de muur. Ook de lijmlaag van de muursticker beschadigd bij het verwijderen van de muursticker. 

Heb je de muursticker net uit de verpakking gehaald en op de muur geplakt, dan heb je nog een kans om de muursticker te verplaatsen. Doe dit niet te vaak! dit zal de kwaliteit van de muursticker namelijk niet helpen. Het beste kun je van te voren bepalen waar je de muursticker wilt plakken om zo de muursticker maar één keer op te hoeven plakken. 

Dus, kun je een muursticker opnieuw op de muur plakken? Het antwoord is nee.