5 tips voor het opplakken van muurstickers!

5 tips voor het opplakken van muurstickers!

Ga je aan de slag met het opplakken van muurstickers? Lees dan deze 5 super tips voor het beste resultaat. Het opplakken van muurstickers kan op verschillende manieren, maar wil je dit zo goed mogelijk doen? Lees dan deze tips voor het beste resultaat! Sommige tips spreken misschien voor zich, maar we kunnen ons zo voorstellen dat wanneer je zo'n te gekke muursticker ontvangen hebt dat je direct het resultaat op de muur wilt zien. Om langer te genieten van deze gave muursticker raden we je aan om de onderstaande tips toch even te lezen voor het opplakken van muurstickers. 

1. Schone muur

Zorg er voor dat de muur waar de sticker moet komen zo schoon mogelijk is. Je ziet het misschien niet, maar toch zit er altijd een laagje stof op de muur. Maak de muur schoon met een droge doek. Gebruik het liefst geen vocht, de muur blijft vaak lang nat doordat water de muur intrekt, hierdoor zal de sticker dus minder goed plakken. 

Pas ook op met pluizige doeken. De pluisjes van de droge doek wil je niet op de muur achterlaten. Dit zorgt er ook weer voor dat het opplakken van muurstickers minder goed lukt. 

wolken muurstickers opplakken van muurstickers

2. Pas geverfd?

Bij het inrichten van de babykamer is de kans groot dat de muren onlangs geverfd zijn. Heb je pas geverfd? Laat de muren dan eerst een week goed drogen voordat je begint met het opplakken van muurstickers. Op de verpakking van de muurverf staat waarschijnlijk dat de verf binnen enkele uren droog zal zijn. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat de verf niet meer af zal geven, maar alle vocht is er op dit moment nog niet uit. Laat de kamer goed luchten om zo de verf echt goed droog te laten worden.

Het vocht zal uiteindelijk uit de verf komen. Als je de sticker al op de muur hebt geplakt kan dit er voor zorgen dat deze bol gaat staan of dat de randen van de muurstickers zullen gaan omkrullen. Zorg er dus echt voor dat de muur droog is voordat je gaat beginnen aan het opplakken van muurstickers. 

3. Handig hulpmiddel

Je hebt het misschien eerder voorbij zien komen: gebruik een rakel. Een rakel is een handige tool voor het opplakken van muurstickers. Door met een rakel over de muursticker op de muur te wrijven, hecht de lijm laag van de muursticker veel beter. Je wrijft als het waren de lijm laag van de sticker op de muur, waardoor deze beter zal hechten. Zeker een tip voor het opplakken van muurstickers!

4. Volg de handleiding

Deze tip is een inkoppertje. Bij iedere muursticker wordt een handige handleiding geleverd voor het opplakken van muurstickers. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het beste de muursticker op de muur kunt plakken. Volg deze handleiding voor het beste resultaat!

Bekijk hier alvast de handleiding voor grote muurstickers of de handleiding voor kleine muurstickers

Zebra muursticker op de muur geplakt

5. Waar wil je de sticker hebben?

Voor je gaat beginnen aan het opplakken van muurstickers, is het handig op goed na te denken over waar je deze het liefst zou willen plakken. Als de muursticker net op de muur is geplakt, is het mogelijk om de sticker er nog van af te halen. De sticker opnieuw op de muur plakken zal vervolgens niet makkelijk zijn. Het is dus handig om vooraf goed te bedenken waar je de sticker wilt hebben. Meet bijvoorbeeld uit waar het midden van de muur is. Een goede voorbereiding geeft altijd het beste resultaat! ?

Met deze tips is het opplakken van muurstickers een stuk makkelijker! Ga je voor het eerst beginnen aan het opplakken van muurstickers? Dan kan het misschien een beetje lastig zijn. Lees al onze tips goed door en bekijk ook de handleiding voor het opplakken van muurstickers voor je aan de slag gaat. Heb je uiteindelijk nog vragen? Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder voor het beste muursticker resultaat!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.