Kleuren inspiratie voor de babykamer

Maak een kamertje om trots op te zijn ♥


Op zoek naar kleuren inspiratie voor de babykamer? Hier vind je eindeloos veel kleuren en voorbeelden voor de mooiste kamertjes.

Kleuren zijn een belangrijke factor bij het inrichten van de kamer voor je kleintje. Afhankelijk van de gekozen kleuren, kan de kamer een rustgevende of juist stimulerende uitstraling hebben.

Houd rekening met met de kleurenpsychologie. Zo wordt bijvoorbeeld blauw geassocieerd met rust en veiligheid, terwijl rood juist een stimulerende werking heeft. Groen heeft een ontspannende uitstraling en geel wordt geassocieerd met vrolijkheid. Kies dus kleuren die passen bij het gewenste effect dat je wilt creëren in de babykamer.

Door het kiezen van de juiste kleuren en combinaties, kun je een unieke en sfeervolle kamer creëren waar je kindje zich prettig en veilig voelt.

Uitgelichte kleur: Zand

Een kleur die het goed doet in de jongens-/ en meisjes babykamer is zand/beige kleur. De kleur zorgt voor een kalme, rustige sfeer.

Lees meer over het inrichten van een kinderkamer inrichten met aardetinten op onze blog pagina.


Moodboard

Grote regenboog muursticker Nude tinten | Kleuradvies | Mild Sienne

Durf je te gaan voor een wat gewaagdere kleur? Dan is de kleur Mild sienne een hele mooie combinatie met de grote regenboog muursticker nude tinten. De kleur Mild sienne is een prachtige koper kleurige/ oranje/ roestkleur.


Moodboard

Auto muursticker set | Kleuradvies | Denim Drift

De auto muursticker set bestaat uit verschillende kleuren en modellen auto's, hierdoor is deze sticker set erg goed te combineren met meerdere kleuren. In dit artikel hebben we gekozen voor de kleur Denim Drift. Een mooie diepe kleur blauw met een vleugje grijs erin. 


Producten in deze video:

XL Swaddle taupe
XL Swaddle sand
Muurcirkels walvissen en wolk
Walviscollectie

Wil je meer productcombinatie zien? Ga dan naar ons Youtube kanaal via onderstaande knop.


  • Stimuleren

    Warme kleuren zoals rood, oranje en geel, zijn vrolijke kleuren die een positief effect op kinderen hebben. Ze kunnen zelfs stimulerend zijn.

  • Rustgevend

    Koude kleuren zoals blauw, groen en paars zijn rustgevend voor kinderen. Koude kleuren kunnen goed zijn tegen rusteloosheid.

  • Kalmerend

    Heb je kinderen met driftbuien? Dan is blauw of groen een goede kleur om te gebruiken. Deze werken kalmerend, en groen zou zelfs de leesvaardigheid verbeteren. De 2 kleuren samen zorgt voor balans. Kinderen zijn helemaal zen in deze gekleurde kamer.

1 van 3