Een kinderkamer met aardetinten inrichten

Een kinderkamer met aardetinten inrichten

walvissen foto behang

Het was laatst nog op het nieuws; steeds meer ouders kiezen voor een beige kinderkamer. Beige omdat dat zo’n heerlijk rustgevende kleur is en fantastisch is om te combineren met andere kleuren. Het groeit mee met de kinderen want het is geschikt voor jong en oud, en you can’t go wrong. Want wat kun je nou echt verkeerd inrichten qua beige? Maar dat is misschien ook meteen het probleem van deze kleur. Het kan wat saai ogen.

Wil jij een rustgevende, mooie en gebalanceerde kinderkamer? Kies dan voor een kinderkamer met aardetinten! Aardetinten zijn niet perse alleen bruin of beige, het combineert perfect met natuur elementen en de kinderen krijgen ook nog eens voldoende kleur in hun leven. Zonder dat je er een circus kamer van hoeft te maken.

Aardetinten per kind kiezen

zebra muursticker

Hoe je de juiste aardetinten voor de kinderkamer kiest? Kijk voor welke kleuren de kinderen een voorkeur hebben. Is dat bijvoorbeeld roze? Dan kun je gaan voor een koraal kleur of een bruine tint die richting roze gaat. En als het blauw is, kun je voor een groenblauwe kleur gaan. Bij aardetinten ga je voor de wat doffere kleuren die tegelijkertijd een chique uitstraling hebben. Kleuren die voor een echte balans zorgen zodat je mooie decoratie kunt plaatsen zonder dat de kamer overvol lijkt of voelt.

Het is bijvoorbeeld ook een goede keuze als je met muurstickers of muurcirkels aan de slag wilt. Dit werkt vaak beter op een neutrale en niet te drukke achtergrond. En als je kind geen voorkeur voor kleuren heeft, of omdat hij/zij daar nog te klein voor is, kijk dan eerst naar de decoratie die je wilt plaatsen. Welke kleur die zijn en wat daar mooi past. Of naar welk gevoel je wilt krijgen in de kamer. Want mensen onderschatten dit vaak nog; kleuren kunnen mega veel overbrengen.


Natuurlijke materialen

Deze is erg voor de hand liggend, maar bij een kinderkamer met aardetinten passen uiteraard natuurlijke materialen. Denk maar aan hout. Dit staat extra mooi bij een donkerbruine of oudroze muur. Houten fotolijsten aan de muur of een houten bed, de lijst is eindeloos.

Haal buiten naar binnen zodat de aardetinten worden versterkt en je een warm en knus gevoel krijgt. En het daarnaast ook gewoon heel mooi is om naar te kijken. Als je in dezelfde tinten blijft en daarnaast ook dezelfde soort materialen gebruikt bij het inrichten, zorg je voor eenheid. Bijvoorbeeld ook als je een houten vloer hebt.

Walvissen muurstickers

Een gevoel creëren

Een heerlijk gevoel van thuiskomen in de kinderkamer. Wie wil dat nou niet voor zijn/haar kinderen? Als je dit als uitgangspunt neemt wordt het ook een stuk makkelijker om decoratie te vinden en kleuren te kiezen. Wissel de donkere aardetinten af met wat lichtere kleuren voor balans, maar ook voor de sfeer. Een te donkere kamer kan een benauwend gevoel geven.

Onderzoek wijst uit dat 30% van kinderen wel eens bang is in het donker. Nog een belangrijke reden dus om de kamer niet te donker te maken. Aardetinten en pasteltinten gaan ook heel goed samen. Helemaal zen en toch kleurrijk. Iets fellere kleuren kun je ook in lakens en dekbedden verwerken. Dat valt minder op in de kamer, en de kinderen hebben alsnog hun prinsessen bed.

Muurdecoratie in de kinderkamer

Om de aardetinten aan te vullen en er echt een natuurkamer van te maken, kun je muurdecoratie in thema kopen of gewoon in aardekleuren. Een bamboeklok bijvoorbeeld of een grote rotan spiegel. Super sfeervol en een echte eye catcher.

Wil jij er een vrolijke, zachte en speelse kinderkamer van maken? Neem dan een kijkje bij onze muurdecoratie via onderstaande knop.

 

Muurcirkels


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.