Kinderkamer kleuren kiezen

Kinderkamer kleuren kiezen

Kinderkamer kleuren kiezen

Kinderkamer kleuren kiezen is vaak lastiger dan je eerst dacht. Want je wilt natuurlijk niet elk jaar de kinderkamer opnieuw verven. We willen kleuren die met de kinderen meegroeien! Gelukkig is dat niet onmogelijk. Het vraagt vooral om een open mind en wat combinaties durven maken.

Goed om mee te beginnen; als je niet per se een echte meisjes- of jongenskamer wilt creëren, kun je beter voor neutraal gaan. Dat is niet alleen makkelijker, het is ook dé manier om je kinderkamer mee te laten groeien met de kinderen. Neutraal staat niet voor saai, het staat vooral voor flexibel.

Welke kinderkamer kleuren zijn er?

Even iets wat heel voor de hand liggend is. De meeste ouders kiezen een roze kamer voor meisjes en een blauwe voor jongens. Dat is ook vaak wat de kinderen zelf het liefst hebben. Kies jij hier ook voor? Doseer de kleuren dan. Felroze is heel lastig te combineren, en de kans is groot dat je over 2 jaar weer met de kwast aan de gang moet.

Welke opties zijn er nog meer? We zullen niet alle kleuren van de regenboog afgaan, maar een aantal kleuren die veel in kinderkamers worden gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld de blauwgroene kleur die heel geschikt is voor een kamer die mee moet groeien. Blauwgroen past bij heel veel kleuren, waardoor je ook gekleurde decoratie en kinderkamer spullen kunt neerzetten. Het is een kleur die je waarschijnlijk ook op latere leeftijd nog mooi vindt. Daarnaast brengt blauw met groen balans. Maar daarover later meer.

Kinderkamer kleuren

Lichtgeel met groen is ook een interessante keuze. Bijvoorbeeld een lichtgeel geverfde muur met groene decoratie. Of een deel van de muur geel en de andere kant groen. Deze kleuren vullen elkaar heel mooi aan. Ook vooral omdat het mooie lichte kleuren zijn die een heel vrolijke uitstraling hebben.

Wil je toch een meisjeskamer maar niet over the top? Gebruik dan een licht- of oudroze kleur. Deze kun je heel mooi combineren met bruine verf en goude elementen (zoals sterretjes of muurstickers). Dan krijg je een hele warme en gezellige uitstraling, helemaal geschikt voor meisjes. (ook voor jongens, kleuren zijn wat ons betreft gewoon genderneutraal)

Wij hebben ook hele mooie muurstickers in onze shop. Bekijk ze via onderstaande knop.

Muurstickers

Een gevoel opwekken

Dat kleuren een gevoel opwekken is niet bij iedereen bekend. We vinden kleuren vaak gewoon mooi of niet mooi. Maar we maken op een dag heel veel onbewuste keuzes die veel met kleur te maken hebben. Want kleuren kunnen een gevoel opwekken. Een gevoel van warmte, veiligheid of uitdaging.

Als je nog niet weet wat voor gevoelens de kleuren opwekken kun je dit lijstje gebruiken:

  • Warme kleuren zoals rood, oranje en geel, zijn vrolijke kleuren die een positief effect op kinderen hebben. Ze kunnen zelfs stimulerend zijn. Te fel is niet fijn in de kinderkamer, dus voor kinderen en ook zéker in een babykamer kun je beter pasteltinten gebruiken.
  • Koude kleuren zoals blauw, groen en paars zijn rustgevend voor kinderen. Koude kleuren kunnen goed zijn tegen rusteloosheid. Heel goed voor in de slaapkamer dus!

Geel is zelfs communicatie en samenwerking bevorderen bij kinderen. En oranje kan in een kinderkamer een gevoel van zelfvertrouwen geven.

Heb je kinderen met driftbuien? Dan is blauw of groen een goede kleur om te gebruiken. Deze werken kalmerend, en groen zou zelfs de leesvaardigheid verbeteren. De 2 kleuren samen zorgt voor balans. Kinderen zijn helemaal zen in deze gekleurde kamer.

Groen in de kinderkamer

Rood wordt afgeraden omdat het naast kracht en energie ook een gevoel van agressie kan opwekken. Deze kleur moet dus eigenlijk alleen met mate worden gebruikt. En liever niet bij hele drukke kinderen. Want naast agressie kan deze kleur ook een gebrek aan focus veroorzaken.

Hulp bij het inrichten van de kinderkamer

Wil je van te voren een beetje zien hoe de kleuren eruit komen te zien op de muur? Daar kun je de Flexa visualizer app voor gebruiken. Echt super handig en ziet er heel echt uit. Doe dat dan vooral ook overdag bij dag/zonlicht.

Verder hebben wij natuurlijk ook leuke spullen voor de kinderkamer die je kunt combineren met de gekozen kleuren. Via onderstaande knop kun je een kijkje nemen!

Neutrale kinderkamer decoratie

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.