Babykamer kleurenpsychologie: wat elke kleur betekent

Babykamer kleurenpsychologie: wat elke kleur betekent

De kleuren die je kiest voor de babykamer van je kleintje kunnen van grote invloed zijn op de sfeer en de gemoedstoestand van zowel de baby als de ouders. Elke kleur heeft namelijk een eigen betekenis en kan verschillende emoties en gevoelens oproepen. In dit artikel bespreken we daarom de kleurenpsychologie van de babykamer en wat elke kleur betekent.

  1. Blauw is een rustgevende kleur en kan een gevoel van kalmte en vrede oproepen. Het wordt vaak geassocieerd met water en de lucht en kan daarom een gevoel van ruimte en vrijheid geven. Blauw kan echter ook als koud en afstandelijk worden ervaren, dus gebruik het met mate.
  2. Roze is een typische meisjeskleur en wordt vaak geassocieerd met romantiek, liefde en zorgzaamheid. Het kan een gevoel van tederheid en geborgenheid oproepen. Roze kan echter ook te zoet en meisjesachtig zijn, dus gebruik het ook hier met mate.
  3. Groen is een kleur die vaak wordt geassocieerd met de natuur en kan een gevoel van rust en balans oproepen. Het kan ook een gevoel van hoop en vernieuwing geven. Groen kan echter ook als saai worden ervaren, dus zorg voor voldoende variatie.
  4. Geel is een opgewekte en vrolijke kleur die een gevoel van energie en optimisme kan geven. Het kan ook een gevoel van warmte en geborgenheid oproepen. Geel kan echter ook als te fel en druk worden ervaren, dus gebruik het met mate.
  5. Paars is een kleur die vaak wordt geassocieerd met luxe en creativiteit. Het kan een gevoel van mystiek en spiritualiteit oproepen. Paars kan echter ook als te zwaar en somber worden ervaren, dus gebruik het met mate.
  6. Grijs is een neutrale kleur die vaak wordt gebruikt als achtergrondkleur. Het kan een gevoel van stabiliteit en geborgenheid oproepen. Grijs kan echter ook als saai en somber worden ervaren, dus combineer het met andere kleuren.
  7. Oranje is een energieke en vrolijke kleur die een gevoel van warmte en gezelligheid kan oproepen. Het kan ook een gevoel van creativiteit en inspiratie geven. Oranje kan echter ook als te fel en druk worden ervaren, dus gebruik het met mate.
  8. Rood is een krachtige en gepassioneerde kleur die een gevoel van energie en vitaliteit kan geven. Het kan ook een gevoel van liefde en hartstocht oproepen. Rood kan echter ook als te agressief en opdringerig worden ervaren, dus gebruik het met mate.
  9. Wit is een neutrale kleur die vaak wordt gebruikt als basiskleur. Het kan een gevoel van zuiverheid en rust geven. Wit kan echter ook als te klinisch en steriel worden

Voor welke kleur ga jij in de babykamer? 

Dit vind je misschien ook interessant:
Babykamertrend: natuurlijke materialen
Het creëren van een gezellige roze kinderkamer


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.