Babykamer neutraal houden: zo doe je dat

Babykamer neutraal houden: zo doe je dat

Je gaat voor een neutrale babykamer. Een goede keuze want zo ziet de kamer er rustgevend uit. Bovendien is deze kamer geschikt voor jongen of meisje. De babykamer neutraal houden betekent niet dat hij er saai uitziet. Met wat decoratie maak je de kamer helemaal af. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel zie je de beste tips voorbijkomen.

Gekleurde veertjes behang

Neutrale babykamer - de kleuren

Een babykamer neutraal inrichten, aan welke kleur moet je dan denken? Roze is voor meisjes en blauw voor jongen, met deze twee kleuren kun je dus niet aankomen. De kleuren die je in een neutrale babykamer vaak tegenkomt zijn wit, beige, bruin en grijs. Ook okergeel of zachtgroen is heel neutraal.

Je kunt ook met wat fellere kleurtjes werken, hoewel je dan al snel richting een drukke aankleding gaat. Gebruik in ieder geval niet meer dan drie verschillende kleuren, zo houd je de rust erin.

Werk met hout

Houten meubeltjes doen het altijd goed. Deze hebben een natuurlijke uitstraling en gaan ook nog eens lekker lang mee. Een ander voordeel van hout is dat je het neutraal kunt laten (ongelakt) of er een kleurtje aan geeft.

Heeft de slaapkamer een houten vloer? Wees dan voorzichtig met ongelakte houten meubels. Wanneer deze dezelfde kleurtint als de vloer hebben dan gaat alles er heel eentonig uitzien. Bovendien gaat het overzicht verloren, dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Op een houten vloer kun je dus houtlook meubeltjes plaatsen, mits ze in een andere kleurtint zijn. Of je maakt gebruik van gekleurde vloerkleedjes, hiermee doorbreek je de eentonigheid.

neutrale muurstickers

Babykamer en neutraal behang

Je kunt de wanden van de babykamer wit schilderen, dit is altijd neutraal. Aan de andere kant ziet wit misschien wat steriel of saai uit. Kies daarom voor neutraal behang voor de babykamer. Wat is er allemaal mogelijk?

Je zou kunnen denken aan een behang met een licht motiefje. Maar ook iets met sterren, stippen of andere vormen. Zo werk je niet direct in een thema maar blijf je een beetje op het neutrale vlak.

Het is niet nodig om alle wanden van behang te voorzien. Je kunt het ook prima mixen, bijvoorbeeld één of twee wanden behangen en de andere wanden neutraal schilderen.

Muurstickers op de wand of deur

Wil je de babykamer neutraal houden zonder felle kleuren of behang? Dan zou je eventueel aan het gebruik van muurstickers kunnen denken. Voordeel van muurstickers is dat je toch met een thema werkt of wat extra decoratie aanbrengt. Aan de andere kant zijn muurstickers makkelijk te verwijderen. Zo hoef je de wand niet opnieuw te schilderen of van behang te voorzien.

Op het gebied van muurstickers is er best veel verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met dieren, leuk voor jongen kinderen. Maar ook stippen of sterren, lekker neutraal en toch weer aanwezig. Stickers plak je op de muur, een deur, kast of ergens anders. Laat je creativiteit de vrije loop.

Beer&Nijn muursticker op de muur

Nog enkele leuke ideeën

Zoek je babykamer ideeën om deze neutraal te houden? Ga voor bruintinten of grijstinten, dat is altijd goed. Voor een rustig effect schilder je de muren in een lichte en neutrale kleur. Verder kun je voor natuurlijke materialen gaan waaronder hout, bamboe, linnen en andere materialen. Ook hiermee houd je de babykamer neutraal.

Kies bij voorkeur voor witgelakte of houtlook meubeltjes, geschikt voor jongetjes én meisjes. Een hemeltje of klamboe boven het babybedje heeft bij voorkeur een lichte kleur, bijvoorbeeld crème of wit. Kijk ook eens op Pinterest, daar zie je ook nog wat leuke ideeën met betrekking tot een neutrale babykamer voorbijkomen. Wie weet haal je hier je inspiratie uit.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.