Babykamer trends voor de moderne ouder

Babykamer trends voor de moderne ouder

De babykamer is een belangrijke plek in huis waar jouw kleintje zijn of haar eerste levensjaren zal doorbrengen. Het is dan ook begrijpelijk dat je de ruimte zo comfortabel mogelijk wilt maken. Gelukkig zijn er talloze manieren om de babykamer te decoreren en de nieuwste trends op het gebied van interieurontwerp bieden veel inspiratie. We zien een aantal trends steeds vaker voorbij komen:

Natuurlijke materialen

Een trend die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast in babykamers is het gebruik van natuurlijke materialen. Dit kan variëren van houten meubels tot wollen tapijten en zelfs planten. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer in de kamer en is bovendien duurzaam en veilig voor uw baby. Een win-win situatie dus.

Subtiele details babykamer

Minimalisme

In deze tijd waarin we leven met veel prikkels kan het heerlijk zijn om te kiezen voor een minimalistische inrichting in de babykamer. Dit betekent niet alleen minder spullen en minder rommel, maar ook minder kleuren en patronen. Door te kiezen voor een rustige en kalme omgeving, kan de baby zich beter ontspannen en slapen.

Vintage stijl

Voor ouders die houden van een meer traditionele en nostalgische inrichting is de vintage stijl een geweldige optie. Denk aan retro meubels, ouderwetse lampen en vintage prenten aan de muur. Het gebruik van ouderwetse elementen kan een gevoel van nostalgie creëren en is een geweldige manier om uw eigen stijl toe te voegen aan de kamer.

Oude meubeltjes opknappen is helemaal in. Ga bijvoorbeeld eens langs in de kringloop winkel. Misschien hebben ze daar wel een hele mooie oude commode staan waar jij je creativiteit helemaal op los kunt laten. 

Kleur

Een andere manier om de babykamer te verfraaien is door te spelen met kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald kleurenpalet, zoals pastelkleuren of juist felle kleuren. Je kunt ook een accentmuur schilderen of kiezen voor behang met een patroon. Het belangrijkste is dat je een sfeer creëert waarin de baby zich op zijn of haar gemak voelt.

Instagram LM Baby Art

Accessoires

Ten slotte kunnen accessoires de babykamer helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, dekentjes, muurstickers, knuffels en speelgoed. Je kunt ook kiezen voor een leuk vloerkleed of gordijnen om de kamer helemaal af te maken. Zorg er wel voor dat alle accessoires veilig zijn voor de baby en niet te veel ruimte innemen.

Meer tips en inspiratie voor het inrichten van de babykamer? Lees dan verder op onze blog of neem een kijkje op ons Instagram account: @lmbabyart.nl

Babykamer trends 2023
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.