De frustraties van een kleine kinderkamer inrichten

De frustraties van een kleine kinderkamer inrichten

Kleine kinderkamer

Niet iedereen heeft gigantische slaapkamers tot z’n beschikking, dus het kan voorkomen dat je een kleine slaapkamer tot kinderkamer om moet toveren. Dit kan tot een aantal frustraties leiden, want als je meerdere kinderen hebt met grotere slaapkamers, kan er eventueel wat strijd ontstaan. Ook kan het lastig zijn al het speelgoed en andere kinderspullen kwijt te kunnen in de kleine kinderkamer. Maar don’t worry, het is zeker niet onmogelijk.

Ook een kleine kinderkamer kun je heel mooi en praktisch inrichten. En niet geheel onbelangrijk; helemaal op smaak van je zoon of dochter.

Een kleine kinderkamer inrichten met deze 4 tips

Als je een kleine kinderkamer gaat inrichten is het goed om eerst precies op te meten hoe groot de kamer is. Dan weet je wat voor soort kindermeubels je kunt kopen. Plaats eerst het bed en ga dan kijken hoeveel ruimte er nog is voor andere spullen.

Om de kleine kinderkamer wat groter te doen lijken en je kind er voldoende speelruimte te geven, kun je de volgende tips volgen.

Tip 1; creëer ruimte met kleur

Kleur kan een hele hoop doen voor een kamer. De truc is om een kleur voor de muren te kiezen wat voor rust zorgt. Rust en overzicht zijn een mooie basis voor de rest van de kinderkamer. Door een kleur te kiezen waardoor de kleine kinderkamer groter oogt, en tegelijkertijd makkelijk te combineren is met andere kleuren, geef je jezelf veel meer opties.

Kies bijvoorbeeld voor;

- Beige

- Wit

- Lichte tinten

- Aardetinten.

Dit zijn allemaal makkelijke kleuren die voor meer ruimte zorgen. Dan kun je daarnaast meubels kiezen met een wat opvallendere kleur en decoratie die er mooi bij past.

En als je voor aardetinten kiest, zijn natuur muurstickers heel mooi om te gebruiken. Bekijk die van ons via onderstaande knop.

Natuur muurstickers

Safari muurstickers

Tip 2; praktische kindermeubels

Ook als je een kleine kinderkamer gaat inrichten heb je meubels nodig. Als je het bed hebt geplaatst zie je hoeveel plek er nog over is en waar je nog ruimte over hebt. Kijk dan vooral ook naar praktische kindermeubels die je kunt gebruiken.

Een kinderbed met lades eronder waar je spullen in kwijt kunt. Een hoogslaper zodat je eronder een bureau kunt plaatsen. Of een poef in de kamer waar spullen in kunnen. Er zijn heel veel kindermeubels die opbergruimtes hebben zodat je geen extra ruimte in de kamer opneemt maar toch veel kwijt kunt.

Inklapstoelen kun je gebruiken voor in de speelhoek zodat je weer iets meer ruimte overhoudt na het spelen. En je kunt een krijtbord aan de muur ophangen zodat je die niet los ergens hoeft te plaatsen.

Tip 3; Maak gebruik van de gehele ruimte

Ook al ga je een kleine kinderkamer inrichten, je kunt alsnog gebruikmaken van de gehele ruimte. Plaats bijvoorbeeld veel planken aan de muur zodat je daar spullen op kwijt kunt. Of hangtassen aan de muur voor extra bergruimte. Maar je kunt ook een hoektafel kopen als speeltafel tegen de muur. Dat is een tafel in driehoek vorm die je precies in de hoek kunt plaatsen.

Je kunt daarnaast ook een wandtas aan de deur hangen voor spullen en een doeken om het bed hangen zodat ze een bed en tent in één hebben.

Tip 4; Minimalistisch is oké

Je hoeft een kinderkamer natuurlijk niet helemaal vol te proppen, minimalistisch is soms ook oké. Alleen de echt nodige kindermeubels en vervolgens voldoende speelgoed om mee te spelen. Als je niet veel opbergruimte nodig hebt is het ook beter om niet te veel planken en tassen op te hangen. Daardoor oogt de kamer veel voller en drukker. Daardoor lijkt het ook sneller een zooitje, ook als het opgeruimd is.

Dus weinig spullen met leuke decoratie en accessoires is ook helemaal top. Dan kun je ook iets gekker gaan qua kleuren omdat je er de ruimte voor hebt.

Dus als je een minimalistische kleine kinderkamer wilt opleuken met wat kleur en decoratie? Bekijk onze posters dan eens. Die hebben we in alle soorten en maten. Je vindt ze via onderstaande knop.

 

Posters

 

Safari muurcirkel

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.