De top 5 babykamer trends van dit jaar, volgens interieur experts

De top 5 babykamer trends van dit jaar, volgens interieur experts

Als aanstaande moeder wil je niets liever dan een prachtige en comfortabele ruimte creëren voor je kleintje om in te groeien. Maar met zoveel opties en trends op het gebied van babykamerinrichting, kan het moeilijk zijn om te beslissen waar te beginnen. Daarom hebben we de top 5 babykamer trends van dit jaar voor je op een rijtje gezet, volgens interieur experts. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke, minimalistische, retro of genderneutrale look, er is voor elk wat wils.

  1. Natuurlijke materialen; Een van de grootste babykamertrends van dit jaar is het gebruik van natuurlijke materialen. Dit omvat alles van houten meubels en vloeren tot katoenen beddengoed en wollen tapijten. Natuurlijke materialen creëren een warme en rustgevende sfeer in de babykamer en zijn bovendien duurzaam en milieuvriendelijk. Kies voor meubels en accessoires gemaakt van duurzame en ethische materialen, zoals bamboe, biologisch katoen en FSC-gecertificeerd hout.
    natuurlijke materialen babykamer
  2. Duurzaamheid; Duurzaamheid is een trend die we niet alleen zien in de mode- en voedingsindustrie, maar ook in de babykamer. Veel ouders kiezen ervoor om duurzame producten te gebruiken in de babykamer om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een gezondere omgeving voor hun kindje te creëren. Dit omvat alles van biologisch afbreekbare luiers tot gerecyclede meubels en herbruikbare flessen en speelgoed. Door te kiezen voor duurzame producten, creëer je niet alleen een mooie en verantwoorde babykamer, maar draag je ook bij aan een betere wereld voor de toekomstige generaties.
  3. Minimalisme; een andere trend die we steeds meer zien in de babykamer is minimalisme. Dit omvat het gebruik van eenvoudige, strakke lijnen en een beperkt kleurenpalet. Door te kiezen voor minimalistische meubels en accessoires creëer je een rustige en kalmerende sfeer in de babykamer, wat vooral belangrijk is voor een goede nachtrust van je kleintje. Minimalistische meubels zijn ook tijdloos en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van je kindje.
    retro kinderkamer
  4. Retro Een trend die we steeds meer zien in de babykamer is de retro look. Denk aan meubels en accessoires uit de jaren '60 en '70, zoals ronde wiegen, rotanstoelen en gehaakte dekens. Deze vintage stijl creëert een gezellige en speelse sfeer in de babykamer en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks en anders dan de standaard moderne babykamer. Om de retro look te bereiken, kun je op zoek gaan naar vintage meubels en accessoires op tweedehandswinkels of online marktplaatsen. Je kunt ook nieuwe meubels en accessoires kopen die zijn geïnspireerd op retro-designs.
  5. Genderneutraal; Tot slot is genderneutraliteit een trend die steeds belangrijker wordt in de babykamer. In plaats van traditionele roze en blauwe kleuren te gebruiken, kiezen veel ouders ervoor om een genderneutrale ruimte te creëren met een neutraal kleurenpalet en minimalistische meubels. Dit geeft de babykamer een moderne en frisse uitstraling en zorgt ervoor dat de ruimte geschikt is voor elk kind, ongeacht hun geslacht. Kies voor neutrale kleuren zoals beige, grijs en wit en voeg een vleugje kleur toe met accessoires zoals kussens en dekens.

Tips voor het inrichten van de babykamer Nu je op de hoogte bent van de top 5 babykamer trends van dit jaar, zijn hier nog enkele tips om je te helpen bij het inrichten van de perfecte babykamer:

  1. Maak een budgetplan en stel prioriteiten. Zo voorkom je dat je te veel uitgeeft aan bepaalde items en kun je de belangrijkste elementen van de babykamer prioriteren. Download ook GRATIS de babykamer planner hiernaast. 
  2. Denk na over de functionaliteit van de ruimte en kies meubels die passen bij de behoeften van jou en je baby.
  3. Overweeg om duurzame en ethische producten te gebruiken in de babykamer om een verantwoorde en gezonde omgeving voor je kindje te creëren.
  4. Kies voor een kleurenpalet en stijl die past bij jouw persoonlijke smaak en de sfeer die je wilt creëren in de babykamer.
  5. Voeg persoonlijke details toe, zoals foto's en decoraties, om de babykamer een persoonlijk tintje te geven.

Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke, minimalistische, retro of gender neutrale look, er zijn tal van opties om je te helpen bij het creëren van de perfecte babykamer. Door gebruik te maken van de nieuwste trends op het gebied van babykamerinrichting, kun je een mooie en functionele ruimte creëren waar je kleintje in kan groeien en bloeien. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen persoonlijke stijl en smaak te laten doorschijnen in de babykamer, zodat het echt een plek wordt waar jij en je baby zich thuis voelen.

Heb jij onze blog helemaal tot hier gelezen? Dan hebben we een cadeautje voor je. We vinden het namelijk erg leuk als onze blogs gelezen worden. Op de volgende pagina mag jij gratis een auto muursticker naar keuze uitzoeken: bekijk hier de deelnemende auto muurstickers. Gebruik de code: gratisauto

Nieuw in de shop: 

lakens babykamer

 


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.