Dieren muurstickers en aankleding van de (kinder)kamer

Dieren muurstickers en aankleding van de (kinder)kamer

De slaapkamer, kinderkamer of hobbykamer stylen is niet zo eenvoudig is gedacht. Even wat dieren muurstickers aanbrengen en je hebt een thema, toch? Nee, want de aankleding gaat veel verder. Wel vormen dieren muurstickers een belangrijk onderdeel van een jungle-, boerderij- of ander dierenthema.

Dierenthema op slaapkamer of hobbykamer

Kinderen met een huisdier hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel en vertonen meer empathie. Dieren hebben een grote aantrekkingskracht op jonge maar ook oudere kinderen. Een dierenthema voor de slaapkamer of hobbykamer is dus helemaal geen gek idee. Denk maar eens aan jungle, safari, boerderij, dierentuin, zee, vogels maar ook gebieden zoals het oerwoud of de woestijn.

De beste ideeën kinderkamer met dierenthema

Je hoeft geen aparte meubeltjes te kopen om toch met een dierenthema te werken. Kies vooral meubeltjes die bij de smaak en stijl van jou en je kind past. Daarnaast moeten meubels praktisch zijn. Het bed ligt comfortabel en is makkelijk op te maken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zorg je voor een commode of bureautje. Denk ook eens aan een speel- of leeshoekje. Als laatste mag de kledingkast niet ontbreken.

Goed, de meubels zijn aanwezig. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën om met het dierenthema en natuurlijk dieren muurstickers aan de slag te gaan.

Jungle kinderkamer

De safari kinderkamer

Bij safari kun je denken aan dieren als de olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Maar ook het nijlpaard, de zebra, giraf en natuurlijk verschillende soorten vogels. Safari heeft niks met locatie te maken, hoewel de meeste mensen toch aan Zuid-Afrika moeten denken. Safari betekent namelijk wilde dieren spotten en hier foto’s of video’s van maken. De kans dat je de mooiste wilde dieren in Zuid-Afrika tegenkomt is vrij groot.

De safari kinderkamer is dan ook voorzien van een leuk safari behang of dieren muurstickers. Voordeel van de muurstickers is dat je ze ook op de kast of muur kunt plakken. Verder bijpassende knuffels, spannende boeken en misschien wel een leuke (muziek)mobiel.

jungle dieren kinderkamer

Dieren uit de jungle

De jungle kenmerkt zich door een tropisch regenwoudklimaat. Het is hier vrij warm en dat zie je ook aan het type dieren dat hier leeft. Je komt hier de orang-oetan en gorilla, de toekan, het luipaard maar ook de mooiste kikkers en spinnen tegen. Verder slangen en ontzettend veel grote planten.

Ga voor dieren muurstickers die bij het thema jungle passen. Wanneer je muurstickers gebruikt hoef je niet apart te behangen, dat scheelt weer. Ter aanvulling zoek je bijpassende beeldjes, knuffels en speelgoed. Denk ook aan een leuk dekbedovertrek met kussensloop, hiermee maak je het jungle thema helemaal compleet.

Gezelligheid op de boerderij

De boerderij staat altijd voor levendigheid en gezelligheid. Hier kom je de meest herkenbare dieren tegen bijvoorbeeld de koe, het varken, schaap, paard en natuurlijk kippen. Dieren muurstickers

Bekijk alle muurstickers

Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.