Een gender reveal party organiseren; dat doe je zo!

Een gender reveal party organiseren; dat doe je zo!

Hoera, je bent zwanger! Met de 20 weken krijg je een echo, waar je er ook achter kunt komen wat het geslacht van je baby is. Dit wil je natuurlijk op een leuke manier met je omgeving delen. Dit is precies waar een gender reveal party voor is. Het is een feestelijke gebeurtenis die overgewaaid is vanuit Amerika en steeds bekender wordt in Nederland. We gaan je vertellen hoe je een gender reveal party kunt organiseren.

De locatie

Als eerste moet je beslissen waar je de gender reveal party gaat houden. Je kunt ervoor kiezen om een locatie te huren en het feest daar te houden of gewoon bij jullie thuis. Mocht je kiezen voor een locatie buitenshuis, zorg dan dat deze vroegtijdig vastgelegd wordt.  Daarnaast is de aankleding van de locatie natuurlijk ook belangrijk. Het is leuk om alles aan te kleden met blauwe en roze decoratie. Bij vlaggenclub heb je een mooie collectie van geboorteversieringen. Met een geboortevlag of poster op de locatie zal het direct duidelijk zijn waar het feestje plaatsvindt.

Maak er een spel van!

De gender reveal party draait natuurlijk om het bekendmaken van het geslacht van het toekomstige kindje. Tijdens het feest zal natuurlijk al het eten in het blauw en roze thema zijn. Ook is het leuk om je gasten te vragen om in het blauw of roze gekleed te komen om hun voorspelling te tonen. Ook kun je nog verschillende leuke spelletjes of manieren bedenken om de gasten hun voorspelling te laten doen. Laat ze bijvoorbeeld zowel het geslacht als de naam gokken en opschrijven. Je kunt voor de manier van voorspellingen doen ook al je creativiteit los laten gaan!

Het bekend maken!

Daarna is het tijd om het op een leuke manier bekend te maken! Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Als je zelf ook verrast wilt worden kun je vragen of het tijdens de echo opgeschreven kan worden en in een gesloten envelop gedaan kan worden. Deze kun je aan de bakker geven, die een mooie taart kan maken met een blauwe of roze vulling.  Er zijn verder ook nog veel andere manieren om het op een originele manier bekend te maken. Ook een confetti popper of een ballon die je kapot prikt komt veel voor. Je kunt hier zelf zo creatief bij worden als je wilt. Denk aan een pinata waar je de kleur uit slaat of betrek de gasten erbij en geef iedereen een cupcake met een gekleurde vulling of een kraskaart om erachter te komen.

Ben je op zoek naar decoratie voor een andere gelegenheid, zoals carnavalsversiering neem dan een kijkje bij Vlaggenclub


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.