Stoere jongenskamer maken

Een stoere jongenskamer inrichten

Ook jongens verdienen een hele mooie kamer. Mensen gaan er vaak vanuit dat vooral meisjes van versieringen houden en extra moeite willen steken in het mooi maken van hun kinderkamer. Maar gelukkig is er voor jongens ook veel mogelijk. Bijvoorbeeld stoer en lief? Of rustig en uitdagend? Ook dat kan.

Er is dus wel veel mogelijk maar het is iets moeilijker dan het inrichten van een meisjeskamer. Waarschijnlijk komt de kleur blauw vooral in je op. Wij geven je hier een aantal tips hoe je met meer dan blauw een stoere jongenskamer kunt creëren. Geen saaie bedoeling, maar een kinderkamer waar de kleine mannen zich uren in kunnen vermaken.

Stoere jongenskamer

Industriële look voor je stoere jongenskamer

Wat volwassen mannen vaak mooi vinden is een industriële look. Ook voor kinderkamers kun je hier een hele mooie kamer van maken. Een stoere jongenskamer waar ze graag in slapen én spelen. Een industriële look groeit namelijk ook mee, zodat het geen kleuterkamer vibe krijgt. Leuk dus om ook vriendjes uit te nodigen en de kamer aan te laten zien.

Hoe gebruik je die look? Verf de muur lichtgrijs of antraciet. Dat klinkt wat saai, want dat is grijs ook vaak, maar niet als je het opleukt met wanddecoratie. Zo kunnen de jongens bijvoorbeeld petten aan haken ophangen aan de muur. Dat is heel gaaf als je gekleurde petten hebt.

Verder is hout heel mooi bij deze look. Dus gebruik houten kindermeubels of haken en planken. En als je geen houten kindermeubels kunt vinden, is donkerbruin ook een mooie kleur die bij de muur past. En om de grijze muur iets levendiger te maken bij jonge jongens, kun je gebruikmaken van posters.

Wij hebben mooie posters voor de hele kleintjes. Neem een kijkje bij onze collectie via onderstaande knop.

Bekijk alle posters >>

Een legerkamer

Niet overtuigd van de industriële look? Misschien is een legerkamer wel iets voor de stoere jongenskamer. Hierbij gebruik je ook stoere kleuren als groen en bruin. Denk maar aan de camouflage pakken die ze in het leger gebruiken. En het leuke van dit thema is dat je een legerhelm kunt ophangen en poppetjes van soldaten kunt plaatsen.

De muur zou je dus bijvoorbeeld lichtgroen kunnen verven en er bijvoorbeeld muurstickers van helikopters op kunnen plakken. Qua decoratie en accessoires is er bij dit thema echt heel veel mogelijk. Let alleen op dat je niet alleen de donkere kleuren inzet. Dat kan benauwend werken.

auto muurstickers

Lego all the way

Als de mannen nog heel klein zijn, is het wellicht leuker om een kamer met speelgoed in te richten. Lego bijvoorbeeld! Met lego kun je heel veel omdat je er echt van alles mee kunt bouwen. Als je groot lego koopt (dus de grote blokken) kun je een kasteeltje bouwen waar ze in kunnen spelen of een tafel van lego maken.

Van lego kun je ook decoratie maken en op de wandplanken zetten of op de vensterbank. Een stoere jongenskamer kan natuurlijk ook een stoere lego auto gebruiken. Eentje waar de jongens zelfs in kunnen zitten. Wedden dat je ze nog maar moeilijk uit de kamer krijgt?

Voertuigen

Om nog even door te borduren op de auto’s in de kinderkamer. Je kunt ook meer auto’s zichtbaar maken om er een echte stoere jongenskamer van te maken. Dat doe je door muurstickers van voertuigen op de muur te plakken. En het fijne van muurstickers is dat je het er ook weer makkelijk afkrijgt. De auto’s kun je combineren met stickers van wegen en wolken, zodat je er een heel verhaal van maakt. Het is dan wel verstandig geen drukke verfkleur te kiezen als achtergrond op je muur. Dan komen de muurstickers niet mooi uit.

Maar maak bijvoorbeeld een treinenmuur of plak het vol met brandweerauto’s. Als je hele kleine jongens hebt kun je ook voor de auto’s in ‘baby’vorm kiezen. Want ook voertuigen kunnen schattig zijn. Benieuwd waar we het over hebben? Kijk dan eens bij onze muurstickers van voertuigen. Die krijg je makkelijk zelf op de muur geplakt en ook weer makkelijk verwijderd. 

Voertuigen muurstickers

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.