Een zwarte babykamer inrichten

Een zwarte babykamer inrichten

Een donkere babykamer maken

Zwart is misschien niet de kleur waar je meteen aan denkt zodra je een babykamer gaat inrichten. Maar wat veel mensen niet weten is dat zwart een fantastische kleur is om een bepaalde sfeer mee te creëren. Zwart is modern, stijlvol en tijdloos. Maar alleen als je het op de juiste manier inzet. Maar gelukkig is er heel veel mogelijk met deze prachtige kleur, en door deze tips kun je in plaats van een benauwend, een warm en knus gevoel creëren.

walvissen thema met zwarte muur

Waarom een zwarte babykamer kiezen

Strak, classy en modern dus. Je zou het er niet snel bij zoeken maar zwart kan ook rustgevend zijn. Zwart is dé kleur die je makkelijk met alles kunt combineren. Soorten materialen en (bijna) alle kleuren. Het kan sierlijkheid maar ook een stoere vibe uitstralen. Voor elk type kind dus.

Maar zwart is een sterke kleur en heeft veel kracht. Zet je het te veel in, dan straalt het iets uit in de slaapkamer wat niet de bedoeling is. Een bedrukkend en benauwd gevoel is natuurlijk niet fijn voor je baby. Die heeft rust en kalmte nodig. En dat kan zwart ook! Combineer het met de juiste kleuren en elementen en je krijgt een prachtige babykamer die meegroeit. Want zwart is tijdloos.

En ook al ben je de kamer aan het inrichten voor je baby, je spendeert zelf ook veel tijd in de kamer. Dus hij mag er mooi uitzien voor je kindje én jezelf.

De juiste sfeer creëren

Balans is hetgeen waar je naar moet zoeken bij deze kleur. Zet zwart met mate in zodat je geen sombere en grauwe kamer krijgt. Een fijne babykamer krijg je door bijvoorbeeld één categorie te kiezen waarin je zwart laat terugkomen. Je kunt de muren een lichte kleur geven en de meubels allemaal in het zwart. Of je plaatst zwarte accessoires. Zwart is juist een geweldige kleur die je ook in kleine hoeveelheden kunt gebruiken voor de uitstraling die je zoekt.

Het mooie van zwarte meubelen is dat je ze ook voor een latere leeftijd kunt gebruiken. Ze passen ook in kinderkamers, jouw eigen slaapkamer, maar ook in de woonkamer. Zo kun je oude spullen recyclen en hoef je niet steeds op zoek naar een hele nieuwe kinderkamer inrichting. Denk maar aan een zwarte schommelstoel voor in de babykamer. Op die schommelstoel leg je dan beige of pasteltinten kussens, of een kleed met een warme kleur.

Heb je een niet zo’n grote babykamer tot je beschikking en gebruik je zwart? Kies grote accessoires zoals grote posters. Dat lijkt tegenstrijdig, maar veel kleine spulletjes zorgen ervoor dat je kamer nóg kleiner lijkt. En daarbij de zwarte kleur die de kamer ook smaller doet lijken. Gebruik dus voldoende lichte tinten en wat grotere muuraccessoires.

zwarte muur combineren met kleurtinten

Kleurencombinaties

Een zwarte babykamer is dus een goed idee omdat je het met eigenlijk alle kleuren wel kunt combineren. Is de kamer voor een meisje en vind je zwart een te stoere kleur? Combineer het dan met roze. Het wordt er héél stijlvol van, vrouwelijk en sierlijk. En wat is nog meer sierlijk? Bloemen! Roze bloemen staan echt heel mooi bij zwart. Plaats maar eens rozen op een zwarte kast.

Is het zwarte nog niet chique genoeg? Dan gebruik je goud. Maar ook bij deze kleur is het verstandig om het maar met mate in te zetten. Kleuren hebben namelijk ook echt impact op hoe je je voelt, en dus ook bij je baby. Kleuren hebben ieder hun eigen trillingen, kijk dus van tevoren welk gevoel je wilt dat de kamer geeft. Dan kun je daar tinten voor uitzoeken. En je kunt altijd nog veel beige teddyberen plaatsen verdeelt over de hele babykamer. Leuk voor je baby én het zorgt voor balans.

Overzicht in een zwarte babykamer creëer je door de vloer niet te donker te maken. Een rustige kleur met geen gekke prints of drukke kleuren.

Volg ons op Instagram voor meer inspiratie

Mooie accessoires

Is zwart too much voor de muren? Snappen we! Kijk dan naar zwarte accessoires zoals posterlijsten, fotolijsten en planken voor aan de muur. En wat het ook goed doet bij zwart zijn mooie printjes. Kies dan wel voor een niet te drukke kleur zodat je de balans houdt. Meerdere pasteltinten in printjes kan dan prima.

Een andere goede combinatie met zwart is hout. Gebruik bijvoorbeeld houten planken of houten meubels. Een houten luiertafel en kasten. Hout geeft een huiselijk en rustgevend gevoel. En dat huiselijke gevoel kun je nog meer versterken door een eigen sterrenhemel te maken. Hang mooie sterrenlichtjes aan het plafond, boven het bedje van je baby. Maar als dat te veel afleidt voor het slapen kun je het ook op een andere plek plakken. Een sterrenhemel in combinatie met zwart in de slaapkamer is echt helemaal top. Een sterrenhemel (of muur) kun je maken met onze sterren muurstickers. Deze kun je namelijk ook op een glad plafond plakken.

bijthandschoen rozeBijthandschoen beigeBijthandschoen blauw

 

Complete babykamer inrichten

Zwart is dus een goede kleur als basis voor je babykamer, maar het is natuurlijk wat makkelijker als je al meteen ideeën hebt voor de complete kamer. Als je niet een heel groot budget hebt kun je voor tweedehands gaan, op marktplaats kijken of bij vrienden en familie rondvragen. En als die niets in het zwart hebben kun je de spullen zelf verven. Wil je alles nieuw? Neem dan een kijkje bij de Ikea, op internet bij Pinterest of kijk eens bij ons op de shop. Wij hebben thema’s die heel mooi aansluiten bij zwart in de babykamer, zoals het beren thema of het regenboog thema! Via onderstaande knop zie al onze mooie thema's.

Babykamer thema's


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.