Hoe maak je een jungle kamer

Hoe maak je een jungle babykamer?

Jungle thema kinderkamer

Het jungle thema is op dit moment erg populair voor in de kinderkamer! Waarschijnlijk ben je daarom ook op deze pagina terecht gekomen; je wilt een kinderkamer gaan inrichten met het jungle thema, maar waar moet je beginnen? In dit artikel ga ik je alles vertellen over het jungle thema en hoe jij deze ook heel gemakkelijk kunt toepassen! Dit thema is zowel voor jongens als voor meisjes super leuk. Je kunt helemaal los gaan met alle elementen die horen bij het jungle thema.

Voordat je gaat beginnen is het goed om na te denken hoe je de kamer precies wilt hebben. Welke kleuren wil je toepassen? Wil je het subtiel houden of wil je een echt mini oerwoud creëren? Door een moodboard te maken, kun je de antwoorden vinden op al deze vragen.

Kleuren in een jungle babykamer

Kenmerkend voor een jungle kamer zijn de kleuren die er in toegepast worden. Als je denkt aan het jungle thema, denk je waarschijnlijk aan de kleur groen. De kleur groen is in heel veel verschillende varianten toe te passen. Je kunt er voor kiezen om groen behang te kopen, of juist groene accessoires te plaatsen. Nog een optie is de kamer verven. Zelf vind ik de laatste optie het leukst omdat je dan gebruik kunt maken van verschillende tinten. Hieronder zie je een voorbeeld van een kinderkamer waarbij er verschillende tinten groen zijn gebruikt.

Door op deze manier te verven, creëer je direct een speels jungle effect.

Bron: Levis (https://www.levis.info/nl/inspiratie/urban-jungle-kamer)

Accessoires in de jungle babykamer

Ook door gebruik te maken van accessoires kun je heel erg ver komen. Uiteraard horen er dieren in een jungle kamer en dit kun je toepassen door te kiezen voor vrolijke dieren knuffels. Vind je dat een beetje te rommelig? Dan kun je ook denken aan bijvoorbeeld dieren gordijnen of dieren beddengoed. Hiermee kun je al heel erg veel sfeer creëren!

IKEA heeft bijvoorbeeld een knuffellijn in het junglethema en ook als je jungle gordijnen of beddengoed wilt uitkiezen kun je hier helemaal los gaan!

Nog een manier om de dieren toe te voegen in de kamer, is door te kiezen voor muurstickers! Muurstickers zijn verkrijgbaar in oneindig veel varianten. LM Baby Art heeft een muursticker collectie die compleet in het jungle thema is ontworpen! Door deze muurstickers toe te voegen aan jouw kinderkamer, maak je het jungle effect helemaal compleet! Een voordeel van muurstickers is, dat je ze heel eenvoudig kunt opplakken (en weer verwijderen) en hiermee heel erg snel een mooi resultaat kunt maken. Ook is dit een relatief goedkope oplossing als je het vergelijkt met behang of verf! Hieronder zie je een aantal muurstickers uit de jungle muursticker collectie van LM Baby Art. Het leuke aan deze collectie is dat deze bestaat uit heel erg veel verschillende muurstickers die je allemaal los van elkaar op de muur kunt plakken en op deze manier dus ook door de hele kamer kunt verspreiden.

Meubels in de jungle babykamer

Meubeltjes die goed passen bij het jungle thema zijn vintage meubels! Ga eens kijken in de kringloop winkel of online via marktplaats en wie weet kom je daar een mooi oud kastje tegen. Met een likje verf erop kun je deze omtoveren tot een geweldig meubelstuk voor al het speelgoed in de jungle kinderkamer!

Bron: pinterest  Bron: pinterest 

Samengevat; hoe maak je een jungle babykamer?

  • Maak een moodboard
  • Kies voor groene tinten op de muur, of;
  • Kies voor een neutrale muur en groene meubels
  • Voeg dieren toe aan de kamer; knuffels en muurstickers
  • Bestel bijpassende gordijnen
  • Maak de kamer compleet met bijpassend beddengoed!

Met dit lijstje maak je heel eenvoudig een echt jungle kamer!


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.