Hoe maak je een knus hoekje kinderkamer

Hoe maak je een knus hoekje kinderkamer

Knus hoekje kinderkamer; Wigwam maken

De komst van kinderen brengt niet alleen heel wat slapeloze nachten met zich mee, maar ook een gigantische hoeveelheid speelgoed. Ook al neem je je voor om niet te veel prularia te kopen, er worden altijd spullen naar binnen gesjouwd waarvan je voor die 9 maanden het bestaan niet wist. Harstikke leuk, maar dat mag natuurlijk wel een beetje in stijl geordend worden en nog veel leuker, een knus hoekje kinderkamer maken van deze spullen! In de woonkamer een knus hoekje maken is natuurlijk ook harstikke leuk. Ik heb de allerleukste tips verzameld voor een knus hoekje kinderkamer, kijk maar mee. Afbeelding: Vtwonen

Knus hoekje kinderkamer; tekenen en knutselen

Kinderen vinden het geweldig om een eigen plekje te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken met hun eigen spulletjes. Een knus hoekje kinderkamer is daarom voor kinderen erg fijn om te hebben. Je kunt een knus hoekje kinderkamer op verschillende manieren maken, afhankelijk natuurlijk van hoeveel ruimte je hebt. Heb je een ruime kinderkamer, dan kun je heel leuk een tafeltje neerzetten met een paar kleine stoeltjes; een knus hoekje in de kinderkamer om heerlijk te tekenen en te knutselen. Ga je meer voor een knus hoekje kinderkamer om echt lekker te zitten en te relaxen, dan kun je kijken naar leuke speelmatrassen.

Knus hoekje kinderkamer; om echt te relaxen

Knus hoekje kinderkamer; om echt te relaxen

Tegenwoordig zijn er speelmatrassen die je op de grond kunt leggen om een echt knus hoekje kinderkamer te maken. Ook hebben deze matrassen vaak hele leuke prints; een echte aanwinst voor het interieur dus! Een paar mooie kussentjes erbij met een leuk printje en je knus hoekje kinderkamer is helemaal af. Als decoratie kun je leuke lampjes ophangen. Zeker in de zomer zijn er veel van de lampenslingertjes te vinden, bijvoorbeeld bij de Action. Als de kamer dan wat donkerder is wordt het hoekje helemaal knus en gezellig met de vrolijke lampjes. Afbeelding: Pinterest

Knus hoekje kinderkamer; tipi tent

Knus hoekje kinderkamer; echt even terugtrekken.

Wil je het hoekje een beetje afsluiten van de rest van de ruimte, ga dan aan de slag met bijvoorbeeld verf of behang. Plak bijvoorbeeld 1 of 2 stroken behang op de muur, alleen in het hoekje waar je de relax hoek bedacht hebt. Of, schilder in het knus hoekje kinderkamer een vlak op de muur, dit kan natuurlijk weer in de leukste vormen. Een andere leuke manier om de speelhoek wat meer af te sluiten is door een tipi tent neer te zetten! Een echte tent, daar zijn de meeste kids super trots op! Leg er een mooi kleedje in en de speelhoek is klaar om in te spelen. Voordeel van een tipi tent; je klapt de tent in en je kunt de tipi ergens anders weer neerzetten. Zo maak je ook ergens anders in huis een knus hoekje kinderkamer. Afbeelding: Westwing

Knus hoekje kinderkamer; opbergen

Iets dat echt onmisbaar is in een knus hoekje kinderkamer is een paar handige opbergers. Wat vooral erg fijn werkt zijn grote lades, waar je gemakkelijk al het speelgoed in kunt opruimen. Belangrijk in een knus hoekje kinderkamer is dat het ook een fijne ontspanningsplek kan zijn. Daarom is het erg belangrijk dat al het speelgoed ook uit het zicht opgeruimd kan worden.

Knus hoekje kinderkamer; voorbeelden

Met bovenstaande tips kan je waarschijnlijk al een heel knus hoekje in de kinderkamer maken, maar zelf vind ik het altijd erg fijn als ik kan spieken bij anderen om te kijken hoe ik het zelf wil maken. Hieronder laat ik je daarom een verzameling van de mooiste knusse hoekjes kinderkamer zien waar je nog meer inspiratie uit kunt halen.

 

Knus hoekje kinderkamer 
Afbeelding: Decohunter.com

Knus hoekje kinderkamer; kleurvlak op de muur Afbeelding: Citymom

Leeshoekje kinderkamer
 
Afbeelding: Meisje-Eigenwijsje

 

Ook leuk om het hoekje in de kinderkamer mee af te stijlen; muurstickers. Dit is waarschijnlijk zelfs de makkelijkste manier om het hoekje helemaal af te stijlen. Je plakt de stickers namelijk op de muur en dan ben je al klaar. Toe aan een nieuwe stijl, dan haal je de muurstickers eenvoudig van de muur en kies je andere mooie uit! 

 

Hoe zou jij het kinderhoekje maken? Laat het hieronder weten in de comments. 


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.