Kinderkamer decoratie op de muur - wanddecoratie

Kinderkamer decoratie op de muur - wanddecoratie

Je weet als geen ander hoe je de kinderkamer wil inrichten. Voor sommigen is wanddecoratie wel een lastige. Het gaat hier om decoratie op de muur, bijvoorbeeld een poster, klok, wandplankjes en andere dingen. Zoek je wat leuke ideeën met betrekking tot wanddecoratie voor de kinderkamer? Laat je middels deze blogpost inspireren.

Bekijk de populaire Safari collectie

De perfecte inrichting met wanddecoratie

Wat hoort er aan of op de muur? Wanddecoratie geeft de kinderkamer een bepaalde uitstraling. Een echte jongens- of meisjeskamer, een grappig thema of vrolijke kleurtjes. Bij decoratie op de muur is het belangrijk dat je voor een juiste balans gaat.

Een kale muur ziet er al snel saai en steriel uit. Wil je speciaal voor de kinderkamer een speelse of bijzondere uitstraling, ga dan met die kale muur aan de slag.

De muur stucen – betonstuc

Voor wat oudere kinderen is betonstuc een goede oplossing. Hiermee creëer je een industriële look. Vooral jongens vanaf ongeveer 10 jaar oud vinden dit mooi. Voor hele jonge kinderen kun je beter iets anders kiezen.

Kinderkamer behang

Speciaal voor kinderen tot ongeveer 8 jaar oud is er kinderkamerbehang. Dit behang is voorzien van een herkenbaar printje in een thema. Bijvoorbeeld safari, boerderij, ruimte, unicorn en nog veel meer. De babykamer behangen? Kies dan voor opvallende kleurtjes, daar houden baby’s van.

Om de kinderkamer decoratie niet te druk te maken kunnen je een of twee wanden van een (druk) behangetje voorzien. De andere wand of wanden laat je neutraal. Het alternatief: de muur neutraal of in een kleurtje schilderen en gebruikmaken van een behangrand.

Houten panelen of planken

Misschien niet iets waar je direct bij stilstaat, maar houten panelen dienen prima als kinderkamer decoratie. De muur krijgt hiermee een natuurlijke en aparte uitstraling. Bij houten panelen of planken is het belangrijk dat ze volledig splintervrij zijn.

Het onderhoudsvrije alternatief zijn wandpanelen in houtlook. Het gaat hier om kunststof panelen die je met lijm of schroeven op de muur aanbrengt.

Muurstickers

Laat je de muur liever ongemoeid? Kies dan voor muurstickers. Dit is iets voor alle leeftijden. Je hebt muurstickers voor kinderen van 0-4 jaar, deze zijn heel herkenbaar. Voor kinderen vanaf vier jaar oud zou je voor iets neutraals kunnen kiezen zoals stippen of sterren. Het voordeel van muurstickers is dat je deze eenvoudig verplaatst, vervangt of verwijdert.

gratis verzending

Rekjes en plankjes

Ga je voor de mooiste kinderkamer decoratie op de muur, hang dan een of meerdere rekjes en plankjes op. Bijvoorbeeld een rekje voor de badjas/badcape en een plankje met wat lieve knuffels of spannende boeken.

Een analoge klok

Het echte klokkijken begint op de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Toch is het al goed om het kind voor die tijd bekend te maken met klokken. Hang een klok aan de muur van de kinderkamer. Je kunt bijvoorbeeld een stickertje op een bepaald cijfer plakken. Zo kun je heel makkelijk uitleggen dat de kleine wijzer op het stickertje moet staan voordat het tijd is om te slapen of uit bed te komen.

Kies een klok die bij het thema van de kinderkamer past. Houd er wel rekening mee dat analoge klokken een tikkend geluid maken. Wanneer je kindje hier echt last van heeft dan kun je beter een digitale klok aanschaffen.

 

Bekijk alle muurstickers

 

Metalen wanddecoratie

Met metalen wanddecoratie scoor je altijd. Het past namelijk bij elk interieur. Kies uit herkenbare dierenkoppen, speelse vormen zoals driehoeken of cirkels, of een waaier van metalen blaadjes. Let op dat metalen wanddecoratie scherpe randen kan bevatten. Hang het hoog genoeg op, zodat jonge kinderen er niet bij kunnen.

Een schilderij of poster

Als laatste heb je nog het schilderij of de poster. Ook dit is zeer geschikt als kinderkamer decoratie op de muur. Schilderijen en posters zijn makkelijk verwisselbaar. Je kunt bijvoorbeeld twee tot drie keer per jaar iets anders ophangen.

Tip: combineer dit met bijpassende muurstickers. Zo werk je in een bepaald thema zonder dat je gelijk de hele kinderkamer hoeft aan te passen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.