Kinderkamer dieren - voor alle leeftijden

Kinderkamer dieren - voor alle leeftijden

Een kinderkamer met het thema dieren? Hiermee scoor je bij jong en oud. Kinderen raken snel gefascineerd door de verschillende en vaak kleurrijke diersoorten. Met betrekking tot de dieren kinderkamer is er veel mogelijk. Bijvoorbeeld bosdieren, jungledieren, zee-, boerderij- of huisdieren. Worstel je nog met de juiste inrichting, dan hebben we een aantal leuke tips voor je.

Zebra muursticker

Eerst de vloer, dan de rest

Een kinderkamer in dierenthema staat dicht bij de natuur. Daarom kies je het liefst voor een houten of natuurlijk ogende vloer. Denk hierbij ook aan een bijpassende kleur zoals bruin, beige of richting het groene. Maar ook grijs kan prima. Wil je de vloer liever wit of neutraal houden? Met vloerkleedjes kun je ook veel bereiken. Bijvoorbeeld een vloerkleed in tijger- of zebraprint. 

Shop de Safari zebra muursticker

Het schilderen van wanden en plafond

De vloer ligt al in de kinderkamer of je hebt vooraf het materiaal en de kleur bepaald. Van hieruit kun je de wanden en het plafond schilderen (of behangen). Probeer dit zo rustig mogelijk te houden. Oogt de vloer druk, bijvoorbeeld door een patroon, dan schilder je de wanden in een lichte of neutrale kleur.

Wanneer de vloer strak is dan mag er best een behangetje op de muren worden aangebracht. Je kunt ook de wanden neutraal schilderen en voor dieren muurstickers kiezen. Die breng je snel op de muur aan en zijn net zo makkelijk weer te verwijderen. Zo pas je de dieren kinderkamer op een later moment heel eenvoudig aan.

giraf muursticker

Tip: wees bij hele jonge kinderen voorzichtig met het gebruik van 3D muurstickers of posters. Deze kunnen zo realistisch zijn dat je kindje er niet van kan slapen. Voor kinderen tot ongeveer drie jaar oud gebruik je liever 2D muurstickers/posters.

Het meubilair in de kinderkamer

Nu wordt het tijd om de kinderkamer te voorzien van meubilair: een bed(je), kledingkast, eventuele commode en een tafeltje/stoeltje of een zithoek. Koop liever geen meubels in dezelfde kleur als de vloer, hierdoor gaat de hele stijl verloren.

Met betrekking tot het thema dieren hoef je niet direct naar de meubeltjes te kijken. Gewoon kopen wat je mooi vindt. En wat natuurlijk bij de leeftijd van je kindje past.

Shop de Safari giraf muursticker

Een gezellig en knus hoekje

Kinderkamer met dieren: dat vraagt natuurlijk om een knus hoekje. Leg wat kussens in een hoekje op de grond, hang hier een mooie poster of muurstickers op en voorzie de wand van een plankje of boekrekje. Op het rekje plaats je spannende dierenboeken en in het hoekje zitten natuurlijk wat leuke dierenknuffels.

Een sfeervol hoekje waar je kind lekker kan ontspannen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je zoon of dochter in bed speelt, dat is alleen om te slapen.

Gratis verzending

Decoratie of accessoires

Waar moet je nog meer aan denken bij het inrichten van een dieren kinderkamer? Natuurlijk vergeet je de decoratie of accessoires niet. Bij decoratie kun je denken aan de volgende dingen:

  • Vloerkleed
  • Kussens of dekentje
  • Lampen
  • Wandrekjes
  • Opbergmanden
  • Wanddecoratie
  • Posters en muurstickers
  • Eventueel dierenbeeldjes
  • Speelgoed, knuffels en leesboeken

Ook hebben: een dierenklok, muziekmobiel met dieren (voor hele jonge kinderen) en een beestachtig mooi nachtlampje. Wil je de kinderkamer met thema dieren helemaal compleet maken? Vergeet dan niet om een dierendeken of dekbedovertrek te kopen. Uiteraard passend bij de rest van de inrichting.

Jungle muurstickers dieren

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.