Kinderkamer posters voor alle leeftijden

Kinderkamer posters voor alle leeftijden

Roze hartjes poster

Bij kinderkamer posters denk je al gauw aan schattige afbeeldingen en kinderlijke kleuren. Die zijn er ook zeker! Maar gelukkig is er ook veel keuze uit kinderkamer posters voor oudere leeftijden. Om ervoor te zorgen dat je ze niet elk jaar hoeft te vervangen, kun je gericht zoeken naar posters voor alle leeftijden. (of in ieder geval tot een jaar of 6)

Gepersonaliseerde posters zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Eentje met namen bijvoorbeeld, een geboortedatum of misschien zelfs een portret. Je kunt ook geboortekaartjes uitprinten in posterformaat. Dat is ook op een (hele) oude leeftijd heel leuk om te bewaren.

Heeft je kindje last van nachtmerries? Hang dan rustgevende posters op die vlak bij het bedje hangen. Bijvoorbeeld van regenbogen, lieve dieren of met veel zachte kleuren.

Wat vanzelfsprekend maar we noemen het toch even: Bij kleine baby’s is het wel verstandig om niet al te levensechte afbeeldingen te gebruiken. De posters van tegenwoordig kunnen soms zelfs in 3D geleverd worden, maar zijn niet heel kindvriendelijk.

Kinderkamer posters met leerdoel

Kinderkamer posters kunnen voor meerdere doelen gebruikt worden. Het is natuurlijk een mooie aanvulling voor de kamer zelf, maar je kunt er ook een mooie boodschap in verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een kinderposter met getallen of eentje met letters. Voor het slapen gaan kun je dan samen nog even wat nummers oplezen of een naam bedenken met de letters die jullie op de poster zien.

Een kinderposter met eigen naam is natuurlijk ook meteen een handige manier om te laten zien hoe je die schrijft.

Het is daarnaast wel een kinderkamer dus ook wel leuk om het een beetje luchtig te houden. Je kunt ook een mooie zin uitprinten op posterformaat. Denk bijvoorbeeld aan ‘morgen weer lekker spelen’. Die kun je dan samen oplezen aan het einde van de dag, of als je kindje niet wilt slapen.

Dit hoeft overigens niet per se in postervorm. Je kunt hier ook andere soort muurdecoratie voor gebruiken. Wij hebben naast posters ook decoraties voor jongens én meisjes. Die bekijk je via onderstaande knop.

Decoratie voor jongens & meisjes

Kleurgevoel

Je kunt kleuren van de kinderkamer posters kiezen op basis van de rest van de inrichting, maar je kunt ook kiezen voor een gevoel. Wist je dat elke kleur een psychologische betekenis heeft? Blauw staat bijvoorbeeld voor rust, kalmte en betrouwbaarheid. Roze voor liefde, zachtheid en speelsheid. Zo maakt elke kleur een ander gevoel los. Heb je drukke kinderen? Dan is het fijn om te kiezen voor kleuren die voor meer rust in de kamer zorgen. Of misschien wil je meer ruimte voor vrolijkheid geven. Dan is oranje of geel weer heel geschikt.

Zelf je posters maken

Als je de tijd hebt en lekker creatief bezig wilt zijn, kun je er ook voor kiezen zelf je kinderkamer posters te maken. Dat klinkt wat ingewikkeld maar is het zeker niet!

Ben jij handig met computers en systemen? Dan kun je mooie digitale kinderposters maken in bijvoorbeeld Canva. Daar heb je ook niet veel kennis voor nodig omdat het super gebruiksvriendelijk is. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon extra creatief aan de slag, mét de kinderen samen. Verzamel wat tijdschriften en knutselspullen zodat je een mooie unieke poster kunt maken. Extra leuk dat je dit dan samen hebt gedaan!

Posterwand

De Kinderkamer poster is af en die kan nu in een lijst worden geplaatst. Je kunt een mooie kleur kiezen die matcht bij de muur of de rest van de kamer, maar je kunt ook voor een neutrale kleur gaan. Dan valt de inhoud van de kinderposter meer op.

Extra tip: plaats meerdere posters naast elkaar en maak er een posterwand van. Dat werkt wel beter als je er ook wat basic posters tussen hangt, anders wordt het wel erg druk. Ook kun je inspelen op verschillende thema’s. Bij een jungle thema kun je een posterwand maken met op elke poster een ander dier. Of een prinsessenthema met op elke poster een andere disneyprinses.

Voelt je posterwand niet gevarieerd genoeg? Dan kun je het ook mooi combineren met muurstickers. Deze kunnen de kinderkamer een hele warme uitstraling geven.

Tot slot: Wil je de kinderkamer groter laten lijken? Zorg dan dat je niet te veel kleine posters naast elkaar plaatst. Dan oogt de kamer kleiner.

Onze eigen posters

Wij hebben ook een selectie kinderkamer posters. Uiteraard hopen we dat deze in jullie kinderkamer komen te hangen! Bekijk ze via onderstaande knop. We verzenden binnen 1-3 werkdagen en hebben altijd gratis verzending.

Kinderkamer posters

Terug naar blog

1 reactie

Hoi, Ik vond het leuk om jullie gisteravond te ontmoeten! Onder de indruk van je website en dus je zaak. Hartstikke leuk!! Veel zegen!! Groetjes, Bram

Bram van der Kooy

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.