Kinderkamer wanddecoratie

Kinderkamer wanddecoratie - bijzondere slaapkamer

De meubeltjes voor de kinderkamer zijn vaak het probleem niet, maar wat doe je met de decoratie? Wil je de kinderkamer overzichtelijk houden dan is het goed om voor wanddecoratie te kiezen. Grootste voordeel van wanddecoratie op de kinderkamer is dat je sfeer creëert zonder dat het er rommelig uitziet.

kinderkamer wanddecoratie

Een thema bedenken

Ga niet voor wat willekeurige kinderkamer wanddecoratie. Het beste kun je van tevoren een thema bedenken. Dit kan van alles zijn, van bloemen tot dieren of van sport tot hobby. Kies een thema dat ook bij de leeftijd en interesse van het kind past. Houd ook rekening met de ontwikkeling van het kind. Vind je zoon of dochter het thema over drie of vijf jaar nog steeds leuk?

Gelukkig is wanddecoratie eenvoudig aan te passen. Wanneer je voor een neutraal behang of verfkleur gaat dan hoef je dit later niet te veranderen. Nieuwe wanddecoratie ophangen en de kinderkamer ziet er weer als nieuw uit.

Geen behang maar muurstickers

Wil je toch een print op de muur? Gebruik geen behang maar muurstickers. Deze kleef je op verschillende ondergronden waaronder een neutraal behang, geverfde muur, kledingkast, metaal, hout of een andere ondergrond. Muurstickers zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld muurstickers van wilde dieren, hartjes, sterretjes en nog veel meer. Dit soort muurstickers past perfect bij het door jou gekozen thema.

alle muurstickers

Breng de muurstickers zorgvuldig aan. Hang ze niet te laag, hierdoor gaat het leuke effect van de stickers verloren. Bovendien kunnen kleine kinderen te laaghangende muurstickers beschadigen of eraf halen.

dierenkop aan de muur

Dierentrofee (dierenkop) aan de wand

Een zeer leuke wanddecoratie voor in de kinderkamer: de dierentrofee. Deze knuffel dierenkop hang je middels een lusje aan de muur. Gewoon even een haakje of spijker in de muur slaan en de klus is geklaard. De dierentrofee is knuffelzacht en leuk om naar te kijken. Je hebt de keuze uit verschillende dierenkoppen waaronder konijn, leeuw, hond, aap of olifant.

Tip: combineer de dierentrofee met de leukste dieren muurstickers. Zo maak je er een avontuurlijke kinderkamer van.

Afbeelding: Safari kids

Zoals het klokje thuis tikt: de kinderklok

Nog meer onmisbare kinderkamer wanddecoratie, de kinderklok. Zelfs wanneer het kind nog geen klok kan kijken is dit wel een aanrader. Kies bij voorkeur voor een klok in vrolijke kleuren en grote cijfers. De wijzers moeten duidelijk zichtbaar zijn. Wanneer de wijzers verschillende kleuren hebben dan heeft dit de voorkeur. Zo kun je het kind uitleggen dat het uit bed mag wanneer de kleine gekleurde wijzer op een bepaald (gekleurd) cijfertje staat.

Kinderen vanaf ongeveer zes jaar oud leren klokkijken. Bedenk dat het maar liefst vijf jaar duurt voordat je kind het klokkijken volledig onder de knie heeft. Later kun je overstappen op de digitale klok.

Een wandlamp

Op de kinderkamer is een wandlamp niet direct noodzakelijk, maar soms wel praktisch. Bijvoorbeeld wanneer de plafondlamp te weinig verlichting in een bepaalde hoek geeft. Denk aan het plekje boven de commode, speelhoekje of het bureautje.

Wandlampen zijn in verschillende modellen, kleuren en met of zonder print verkrijgbaar. Ook nu weer is het aan te raden om de wandlamp af te stemmen op het thema of de inrichting van de kinderkamer. Zit er een druk behangetje op de muren, ga dan voor een neutrale wandlamp. Wanneer de muren neutraal geverfd zijn dan kun je wel weer voor een wandlamp met print kiezen.

Bekijk hier de LM Baby Art plafondlampen

kinderposters

Plankjes en schilderijtjes

Vergeet de afwerking met betrekking tot wanddecoratie niet. Hang minimaal één plankje aan de wand, ideaal voor het plaatsen van kinderboeken, knuffels of speelgoed. Hang de plank op een hoogte waardoor het kind er niet aan kan gaan hangen of op kan gaan zitten. Dit levert gevaarlijke situaties op.

Verder mag je een of meerdere schilderijtjes niet vergeten. Kies voor een leuke kinderposter en lijst deze in. Je kunt ook mooie foto’s van een bijzondere gebeurtenis inlijsten. Foto’s van de geboorte, het doopsel of de eerste keer naar school. Maar ook een uitstapje naar de dierentuin of een duik in het zwembad.


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Met liefde gemaakt♥

Bij LM Baby Art shop je de mooiste muurdecoratie & Accessoires voor de baby-/ en kinderkamer.

Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.