Kleuren en thema's in de babykamer

Kleuren en thema's in de babykamer

Misschien wel één van de leukste dingen om te doen als je zwanger bent: het inrichten van de babykamer. Als je online gaat zoeken naar inspiratie zul je merken dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Soms is het aanbod zo groot dat je niet weet waarmee je moet beginnen. LM Baby Art helpt je graag verder met het inrichten van de babykamer! Lees verder voor handige tips over het inrichten van de babykamer en hoe je in no time het overzicht weer terug hebt!

Kleuren en thema’s

Om te beginnen is het handig om eerst een thema voor de babykamer vast te stellen. Ook hiervoor zijn natuurlijk weer eindeloos veel mogelijkheden. Ga eens kijken op bijvoorbeeld pinterest. Hier worden allerlei verschillende thema’s afgebeeld. Je zult dan al snel merken dat je sommige dingen heel erg mooi vind en andere dingen absoluut niet. Sla alle afbeeldingen die je mooi vind op! Heb je flink wat afbeeldingen verzameld? Probeer dan uit deze afbeeldingen een aantal kleuren te kiezen. En voilà, je hebt je kleurenthema bepaald!

Wil je graag meerdere kleuren in de babykamer gebruiken? Kies dan voor een donkere/felle kleur en een zachte rustige kleur. De babykamer in 1 felle kleuren schilderen kan namelijk een erg benauwd effect geven.

 

Welke kleur komt waar?

De accentkleur, oftwel de donkerste/felste kleur, bepaald de sfeer in de babykamer. Ook de muur die je kiest voor deze kleur zal daar invloed op hebben. We leggen je uit waar je het beste de accentkleur kunt gebruiken en wat voor effect dit zal hebben.

In de onderstaande afbeelding kun je goed zien wat het effect van een donkere kleur is.
De accentkleur op de achterwand, trekt de ruimte naar je toe. De muur lijkt naar voren te komen en zorgt er dus voor dat de kamer wat compacter wordt. de accentkleur op de zijmuur zorgt ervoor dat de kamer langer lijkt. De accentkleur op twee muren tegenover elkaar zorgt voor een smalle ruimte. Dit effect kun je het beste toepassen in een ruimte met een hoog plafond omdat dit een erg benauwend effect kan geven. Natuurlijk hangt het ook af van de kleur die je gekozen hebt. Hoe feller/donkerder de kleur, hoe groter het effect zal zijn.

bron: https://www.interieurdesigner.be

De muren zijn geverfd/behangen, de meubeltjes staan in de kamer, en nu?

Heb je de kamer helemaal ingericht, alle meubeltjes in elkaar gezet en de gordijnen opgehangen? Grote kans dat de kamer dan alsnog een beetje kaal aanvoelt. We zijn nu aangekomen bij één van de leukste dingen van het inrichten van de babykamer: de decoratie! Muurstickers zijn een hele goede oplossing op de finishing touch te geven aan de babykamer. Ook muurstickers zijn weer verkrijgbaar in ontelbaar veel varianten, maar als het goed is heb je jouw babykamer ingericht in een bepaalde stijl, waardoor het uizoeken van de muurstickers een stuk makkelijker wordt!

Een van onze persoonlijke favorieten zijn de naam- en quote muurstickers. Deze muurstickers zijn geschikt voor iedere kamer. In ons assortiment heb je keuze uit een groot aantal verschillende tekst stickers, verkrijgbaar en 20 verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk ook zelf een tekst aan ons doorgeven die we speciaal voor jou kunnen maken!

Heb je nog wat meer ruimte vrij op de muren? Kijk dan eens naar de thema muurstickers. Deze collectie bestaan uit een heleboel verschillende stickers, allemaal in het zelfde thema. Deze stickers zijn erg populair voor de babykamer en dat is niet zo gek! Ze toveren in een handomdraai de babykamer volledig om.

Heb jij vragen, opmerkingen of suggesties met betrekking tot de inrichten van de babykamer? Of heb je misschien een goed idee voor muurstickers? Laat het ons weten!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.