Meisjeskamer inrichten

Een meisjeskamer inrichten

Een meisjeskamer inrichten

Een meisjeskamer inrichten kan gelukkig op heel veel manieren. Met alleen al kleuren kun je eindeloze combinaties maken. Kijk daarbij goed naar het meisje waar je de kamer voor inricht, want die kan jou waarschijnlijk al op een hele jonge leeftijd vertellen wat ze wel en niet mooi vindt. Door de kleuren op haar wensen aan te sluiten, zorg je dat de nieuwe inrichting een langere tijd mee gaat. Scheelt jou weer extra werk!

Een meisjeskamer met subtiele kleuren

Als je een meisjeskamer gaat inrichten denk je waarschijnlijk meteen aan de kleur roze. Dit kun je eventueel ook subtiel aanpakken. Fel roze lijkt een super idee op een jongere leeftijd, maar echt toekomstbestendig is het niet. Gelukkig kleurt roze heel mooi bij andere kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een lichtroze muur kiezen en een andere kleur voor de spullen in de kamer.

Bruin past bijvoorbeeld prachtig bij roze en straalt gezelligheid en warmte uit. Zo krijg je alsnog een prinsessen meisjeskamer, maar is het ook heel mooi voor een wat stoerder meisje.

Vergeet niet dat je roze ook wat minder heftig kunt maken door het te combineren met wit, beige of een andere hele rustige kleur.

Een themakamer maken

Is ze helemaal gek van giraffen of andere dieren? Dan is het ook heel leuk om in de meisjeskamer helemaal los te gaan met een jungle thema. Zijn wilde dieren te heftig voor de nachtrust? Dan natuurlijk een prinsessenthema of misschien een paardenthema of zeemeerminnenthema. Je kunt het zo gek maken als je wilt, voor alles zijn er wel kleuren en accessoires te vinden.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan even op Pinterest. Daar vind je oneindig veel thema’s voor meisjeskamers.

Wij hebben natuurlijk ook leuke thema’s voor kinderkamers. Bekijk ze via onderstaande knop.

Kinderkamer thema's

Decoratie gebruiken 

Decoratie

Alleen een mooie kleur op de muur is niet genoeg. Een echte meisjeskamer heeft mooie spulletjes en decoraties die de kamer helemaal opleuken. Wat dacht je van een tafeltje met nep make up of nagellakjes? Of een mooi en zacht vloerkleed waarop gespeeld kan worden. Decoratie kan de meisjeskamer heel gezellig maken. Denk maar aan een mooie poster, muurcirkels of plafondlampen met kleuren die mooi bij de gekleurde muur passen. Ook hierbij kun je voor basic kiezen zodat je de decoratie ook bij een latere leeftijd kunt gebruiken. Basic hoeft niet saai te zijn, je kunt dan kiezen voor de wat lichtere kleuren en printjes. De muur kun je ook basic maken en de decoratie wat meer aanwezig.

Meisjes vinden daarnaast gezelligheid altijd wel fijn op de kamer! Je kunt daarom ook gebruikmaken van losse lichtjes verdeeld op de kamer of een sterrenlamp voor bij het slapen.

Must haves
Fijne nachtrust

Bij de inrichting van een meisjeskamer is er natuurlijk een lijst aan spullen die echt onmisbaar zijn. We helpen je alvast een handje:

  1. Een bed wat groot genoeg is voor de huidige leeftijd van het meisje maar ook voor als ze wat ouder wordt. Toch wel fijn om het bed wat langer te kunnen gebruiken. Onthoudt wel dat een groter bed waarschijnlijk geen beveiliging heeft en dus niet geschikt is voor de kleinere meisjes.
  2. Een speelhoek voor jong en wat ouder. Zo beperk je (hopelijk) de rommel op de kamer maar kun je ook een veilige hoek creëren om te spelen en te lezen voor het slapen. Deze hoek kun je opvullen met een bankje of grote kussens op de grond.
  3. Voldoende opbergruimte. Natuurlijk heb je een kledingkast nodig op een meisjeskamer, maar is het ook fijn om andere spullen op te kunnen ruimen in lades of afgesloten ruimtes. Zo hoeft niet alles los in de kamer te liggen en heb je ook ruimte voor toekomstige spullen.
  4. Beveiliging voor scherpe hoekjes aan tafels en kasten. Zeker als het nog een klein meisje is kan dit ervoor zorgen dat ze veilig in haar kamer kan spelen.


Fijne nachtrust

Zoals eerder genoemd kun je spelen met verschillende soorten verlichting in de meisjeskamer. Om het niet te druk te maken kun je ook gebruikmaken van een dimmer. Zo kan ze ’s avonds nog even spelen voor het slapen gaan en heeft ze geen last van fel licht. Dat maakt het in slaap vallen waarschijnlijk ook een stuk makkelijker.

Wil je nóg meer tips voor het inrichten van een meisjeskamer? Bekijk dan onze meisjeskamer decoratie via onderstaande knop. We verzenden alles binnen 1-3 werkdagen.

Meisjeskamer decoratie

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.