Meisjeskamer inspiratie nodig?

Meisjeskamer inspiratie nodig?

Meisjeskamer inspiratie

Meisjeskamer inspiratie is superhandig als je meisjes hebt waarvoor je niet helemaal weet hoe je de kamer moet inrichten. Pak je een thema of ga je voor standaard roze? Om je in ieder geval een idee te geven van wat je opties zijn, vertellen we je hier wat je onder andere kunt uitproberen.

Waarbij onze eerste tip is; vraag naar de lievelingskleur van het meisje van de kamer. Daarna kun je een kleur kiezen die bevorderlijk is voor de nachtrust en een kleur die er mooi bij matcht. Je hoeft het dus niet bij 1 of 2 kleuren te houden. Meerdere kleuren die elkaar complimenteren, zorgen juist voor sfeer.

Prinsessen thema voor meisjeskamer inspiratie 

Als je meisjeskamer inspiratie opdoet kom je waarschijnlijk veel prinsessen spullen tegen en van alles in het roze. Niks mis mee! Een roze meisjeskamer is fantastisch. Ik zou het alleen een beetje tweaken zodat je een prinsessenkamer krijgt die meegroeit met het meisje, en die je dus niet na een jaar weer helemaal om hoeft te gooien.

Bij een kinderkamer voor echte prinsessen kun je prinsessenjurken aan een rek ophangen, kroontjes aan haken ophangen en een hoekje voor de make-upjes en nagellakjes. Daar hoef je eigenlijk alleen een tafel te plaatsen met een mooie spiegel. En als je het groots wilt aanpakken, zet je er ook wat opbergdoosjes neer voor alle spulletjes. Dan houd je de kamer ook opgeruimd.

Regenboog thema decoratie

En weet je wat ook heel mooi is? Een lichtroze muur met regenboog muurstickers. Die kun je afwisselen met bijvoorbeeld muurstickers van kastelen/paleisjes en unicorns. Maak er een mooi prinsessenverhaal van. Heb je geen voorleesboeken meer nodig als ze naar bed gaan.

Regenboog thema decoratie

Tijgerprint

Voor de volwassen vrouwen is tijgerprint een hele tijd helemaal een trend geweest. En nog steeds zie je kleren met tijgerprint in winkels hangen. Hartstikke leuk. Ook de kleintjes kunnen helemaal weg zijn van printjes en daarom kon deze niet wegblijven van onze meisjeskamer inspiratie.

Tijgerprint klinkt misschien wat heftig, maar je kunt het ook minimaal inzetten door bijvoorbeeld een tijgerkleed neer te leggen. Heerlijk zacht én mooi. En dit is natuurlijk ook perfect te combineren met een jungle thema. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is wat dieren uit de jungle op de muren te plakken of dierenkoppen aan de muur te hangen. Een jungle thema is ook heel geschikt voor meisjes. Maar als je het toch te jongensachtig vindt, kun je de dieren op een rozige achtergrond plakken.

Fluffy look

Bij bijna elke meisjeskamer inspiratie tip, kun je iets van fluffy toevoegen. Een fluffy kleed, fluffy hanglamp of fluffy decoratie. En als je nog echt kleine meisjes hebt zijn knuffels onmisbaar. (kan ook prima bij wat oudere meisjes)

Heb je gekozen voor een roze muur? Dan kun je kiezen voor witte of beige fluffy decoratie en accessoires. Zo zorg je voor contrast en krijg je een rustigere uitstraling. Dat helpt natuurlijk ook voor een betere nachtrust.

Nog 1 tip voor je fluffy meisjeskamer; bouw een mooie tent door een tipi te gebruiken of gewoon met lakens te spelen. Zorg dat die groot genoeg is zodat je meisje erin past en minimaal nog 1 vriendinnetje. Die kun je dan vullen met fluffy kussens, zodat je haar eigen prinsessenpaleis in elkaar hebt gezet.

Meisjeskamer muurstickers
Muurstickers 

Als je nog meer meisjeskamer inspiratie nodig hebt, raden we je aan ook vooral naar wanddecoratie te kijken. Die kun je per set kopen zodat je in 1 klap klaar bent. Je kiest bijvoorbeeld voor een pastelkleur voor op de muur en plakt daar muurstickers overheen.

Dan hoef je ook niet voor een thema te gaan en kun je gewoon kiezen wat je mooi vindt. Of beter gezegd, wat het meisje mooi vindt. Die stickers haal je er gewoon weer af zodra jullie ze zat zijn en vervang je met nieuwe stickers of cirkels of andere wanddecoratie. Maak het jezelf niet te moeilijk. Als je de juiste kleuren kiest voor de meisjeskamer, zit je waarschijnlijk al goed.

Neem anders een kijkje bij onze muurstickers voor meisjes. Misschien dat je al meteen een lading inspiratie krijgt!

Muurstickers voor meisjes

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.