Muurdecoratie babykamer zelf maken

Muurdecoratie babykamer zelf maken

Muurdecoratie babykamer zelf maken regenboog

Er is heel wat kant-en-klare muur decoratie voor de babykamer verkrijgbaar, maar je kunt het ook zelf maken. Hiermee geef je de babykamer een persoonlijk tintje. Zelfs wanneer je niet zo creatief bent kun je toch aan de slag. Je maakt hierbij handig gebruik van muurstickers, posters of behang. Voordat je het weet creëer je de leukste babykamer, kijk maar eens hoe je dat doet.

Favoriete kleuren bij baby’s

Voordat je muurdecoratie voor de babykamer zelf maakt moet je eerst iets over het kleurgebruik weten. Ga je voor een witte of zwarte inrichting? Prima maar combineer dit dan wel met een aantal opvallende kleuren. Een baby van vier weken oud kan al rood zien. Wanneer baby vijf weken is dan ziet hij ook groen, geel en blauw.

Deze vier kleuren zijn dus het belangrijkste. Het is goed om gebruik te maken van één of twee van deze kleuren, dit combineert zich ook prima met zwart, wit, metaal- of houtkleuren. Zo kun je middels gekleurde muurdecoratie de babykamer helemaal afmaken.

Dit hang je aan de muur

Wat is allemaal als muurdecoratie geschikt? Vrijwel alles, zolang het maar veilig is. Muurdecoratie mag niet zomaar loslaten of giftige stoffen bevatten. Ook heeft het geen scherp uitstekende delen of loshangende koordjes, je kindje kan hier vroeg of laat mee in aanraking komen.

Wanneer je decoratie aan de muur naast het babybedje hangt dan moet dit zeer stevig vastzitten. Maar ook hoog genoeg zodat baby er niet aankan. Een baby vanaf ongeveer zeven maanden oud begint zichzelf op te trekken.

Grote dromen beginnen klein tekst muursticker

Muurdecoratiebaby zelf maken? Enkele tips

Wat is leuk als muurdecoratie voor de babykamer? Je zou kunnen denken aan wat houten lijstjes/ vakjes waar je iets in kan zetten. Hierbij kies je voor een aantal vrolijke kleurtjes. Of een boekenrekje met de leukste voorleesboekjes en wat knuffels. Ook leuk: een mooie kinderklok, bijzondere meetlat of canvas schilderijtjes. Dit kun je allemaal zelf maken.

Met kinderbehang creëer je een apart hoekje of decoreer je gewoon één wand. Je kunt hier ook een behangpaneel van maken, hiermee maak je een bijzondere 3D muurdecoratie. Dit maak je heel eenvoudig: voorzie een houten paneel of blanco canvas van het leukste kinderbehang.

Muurstickers in de babykamer

Erg populair zijn de muurstickers. Deze kun je op vrijwel elke ondergrond plakken. Je hebt keuze uit verschillende soorten muurstickers waaronder voertuigen, dieren, figuurtjes maar ook met tekst. Bedenk een thema en voorzie de muur van bijpassende muurstickers. Hierbij is het belangrijk dat de ondergrond droog, stofvrij maar ook vetvrij is. Maak de ondergrond daarom eerst goed schoon, dan blijven de stickers beter plakken.

Voordeel van muurstickers is dat je in een handomdraai zelf muurdecoratie maakt. Bovendien kun je die muurstickers weer heel makkelijk weghalen. Zo kun je de muurdecoratie perfect afstemmen op de leeftijd van je kindje.

Een muurschildering

Muurstickers met poster gecombineerd

Ben je creatief en heb je een vaste hand dan zou je ook voor een muurschildering kunnen gaan. Gebruik altijd een verfsoort zonder metaaldeeltjes of chemische stoffen. Meestal kom je dan bij een verf op waterbasis uit. Liever de muur een effen kleur geven? Dit biedt weer mogelijkheid om de muur op te vrolijken met muurstickers of een poster.

Muurdecoratie tegen lage kosten

Je hebt hierboven al kunnen zien dat je dankzij het zelf maken van muurdecoratie voor een persoonlijk tintje zorgt. Zelf aan de slag gaan heeft nóg een voordeel: het is kostenbesparend. Wanneer je alles kant-en-klaar koopt ben je soms wel vier keer duurder uit dan wanneer je het zelf doet. Alweer een goede reden om de muurdecoratie voor de babykamer zelf te maken, eventueel samen met je partner of een vriend(in).

Dit vind je misschien ook interessant: 
Safari muursticker collectie; van potlood streep tot muursticker
Kun je muurstickers op behang plakken?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.