Tips voor vrolijke wandversiering in de kinderkamer

Tips voor vrolijke wandversiering in de kinderkamer

Wandversiering babykamer

Wat is wandversiering? 

Wandversiering gebruik je om je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer een mooie uitstraling te geven. Eigenlijk elke ruimte met muren kun je versieren met wanddecoratie. Het zorgt voor gezelligheid en een knusse sfeer in de woning.

Daarom is het ook zo fijn om in de kinderkamer op te hangen. Door de wandversiering kun je een gevoel van warmte en rust creëren. Ook nog eens heel handig voor bij het slapen dus!

Bij de versiering kun je denken aan posters, lijsten, knutselwerken, muurstickers, schilderijen, klokken, muurcirkels en slingers. Het is dus niet gek als je even het overzicht kwijt bent, want waar begin je en hoe maak je optimaal gebruik van elk stukje muur? Wij helpen je hier vast een handje op weg. 

Wandversiering voor in de kinderkamer 

Ook in de kinderkamer kun je leuke wandversiering gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook mooie foto’s van de familie ophangen en die mooi versieren. Foto’s alleen al zijn heel sfeervol en kunnen een gevoel van rust en veiligheid geven. Perfect voor in een slaapkamer.

Vrolijke dieren muurstickers

Naast gezelligheid en een knusse sfeer wil je natuurlijk ook voldoende persoonlijkheid verwerken. Anders voelt het niet als ‘eigen’. Daarom zijn foto’s een goede om mee te beginnen. Die foto’s kun je vervolgens in een mooie lijst plaatsen en ophangen. Maar je kunt ook een fotowand maken omringd met muurstickers. Zorg dan wel dat je makkelijk afhaalbare plakband of ander plaksel gebruikt voor de foto’s.

Muurstickers zijn er in alle vormen en maten dus kun je bijvoorbeeld ook aanpassen aan de foto. Heb je foto’s van jullie in het bos? Plak er dan wat natuur muurstickers omheen. En voor een vrolijke uitstraling ga je voor bloemen of hartjes.

Wil je nog meer vrolijke muurstickers bekijken? Kijk dan verder bij onze collectie via onderstaande knop.

Muursticker collectie

Vrolijke muurdecoratie

Om nog even door te borduren op de vrolijke muurdecoratie; het is ook heel leuk om iets op de muur te hangen waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Een bord in een mooi gekleurde lijst, waar ze zelf elke dag iets op kunnen tekenen of plakken.

Omring dit bord met vrolijke stickers of hangdecoratie met glitters. Heb je meerdere kinderen? Dan kunnen ze berichtjes voor elkaar achterlaten op het bord. In plaats van een bord kun je trouwens ook schoolbordverf gebruiken voor op de deur. Daar kun je als ouders ook vrolijke berichten op achterlaten.

Wil je next level qua vrolijkheid? Kies dan voor wandversiering in de vorm van slingers. Ook die heb je in rustige tinten als je geen circus wilt creëren. Die slingers kun je ook laten voor wat het is en er mooie wandkleden met vlinders of bloemen voor in de plaats hangen.

En als de kinderkamer nog niet vrolijk genoeg is, kun je op zoek gaan naar het zomerse gevoel. Want wie wordt er niet blij van de zomer? Kies voor lichte kleuren in de kinderkamer en voor zomerse decoratie. Foto’s van in de zomer, vlinderdecoratie, droogbloemen in een lijstje, zonnetjes geschilderd of zomers behang.

Zeethema muurstickers
Tijdelijke versieringen 

Als je vrolijke wandversiering als een tijdelijke periode ziet in de kinderkamer, is het handig om niet met behang en verf aan de gang te gaan. Kies dan voor tijdelijke versieringen zoals posters die je weer makkelijk weghaalt. Of voor muurstickers of muurcirkels die simpel te verwijderen zijn. Muurcirkels kun je ook gewoon in een rustige kleur kiezen, dan past het beter bij een nieuwe inrichting. Vrolijke kleuren zijn er ook in pasteltinten bijvoorbeeld. Die kun je makkelijker bij een jonge én oudere leeftijd gebruiken. Pastelgeel of groen is dan heel mooi.

Voor de natuurliefhebbers

Zijn de kinderen echte natuurliefhebbers? Dan is een jungle thema superleuk. Maar ook in de mildere versie is de natuur een go-to als je vrolijk wilt worden. Alleen al bij het kijken naar planten en bomen kun je een gelukkig gevoel ervaren. Dat is bewezen! Dus je hoeft niet per se een dagje bos te plannen, je kunt gewoon wat jungle vibes in de kinderkamer creëren.

Nep kamerplanten bijvoorbeeld in de hoeken plaatsen voor een knus gevoel. Bladeren ophangen aan de muren en andere natuur wandversieringen ophangen Kijk voor wat natuur inspiratie vooral ook bij onze jungle producten.

Jungle thema

 

Jungle thema muurstickers

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.