ikea hack kinderkamer

Top 5 Ikea hack kinderkamer

IKEA is natuurlijk één van de meest populaire winkels als we het hebben over het inrichten van het huis. Maar iets wat ook erg populair is geworden is het gebruiken van IKEA meubeltjes om deze te restylen. In dit artikel lees je de top 5 Ikea hack kinderkamer! Zo maak je een echt uniek kamertje.

IKEA hack kinderkamer; duktig keukentje

1. IKEA hack kinderkamer; DUKTIG keukentje

De Ikea hack kinderkamer die absoluut op nummer 1 staat is natuurlijk het DUKTIG keukentje. Hiernaast zie je al een afbeelding van hoe het keukentje er uit kan zien. Als je het origineel bij de IKEA bekijkt dan snap je waarom het pimpen van het keukentje zo populair is als IKEA hack kinderkamer. Wil je ook graag het keukentje pimpen? Hier vind je het keukentje bij de IKEA. (en niet schrikken… het origineel is echt heel eenvoudig).

Voor het pimpen van het keukentje wordt vaak gebruik gemaakt van meubelplakfolie. Deze folie is te verkrijgen bij bouwmarkten zoals de Karwij, gamma of Praxis, maar online is er natuurlijk ook heel veel te vinden. Afbeelding: pinterest

2. IKEA hack kinderkamer; het kruidenrekje

IKEA hack kinderkamer; het kruidenrekje

Nog zo’n populaire IKEA hack kinderkamer is het BEKVÄM kruidenrekje. Wat je namelijk heel leuk met dit kruidenrekje kunt doen, is ‘m op ze kop aan de muur hangen. In plaats van een kruidenrekje is het dan ineens een rekje om schattige outfitjes aan op te hangen. En aangezien het kruidenrekje van neutraal hout gemaakt is kun je deze ook eenvoudig verven! Je kunt de rekjes dus helemaal stylen zoals jij dit wilt, bijpassend bij het kamertje van jouw kleine dreumes.

Naast op z’n kop hangen kun je de kruidenrekjes ook op de gewone manier aan de muur hangen om alle mooie boekjes van jouw kleintje in te zetten. Zoals je op het plaatje hiernaast zit kun je ook meerdere rekjes boven elkaar hangen, elk met een ander doel. Persoonlijk is dit één van mijn favoriete Ikea hack kinderkamer items omdat je met deze IKEA hack kinderkamer echt alle kanten op kunt. Wil je ook zo’n “kruidenrekje” shoppen. Klik dan hier om naar de site van de IKEA te gaan. Afbeelding: Pinterest

3. IKEA hack kinderkamer; IVAR kastjes

Een wat minder bekende Ikea hack kinderkamer is de IVAR serie. De IVAR serie is een opbergsysteem met kasten, stellingen en andere kleine items. Ook deze kasten zijn gemaakt van neutraal hout en hierdoor ook weer erg mooi te verven. Op de afbeeldingen zie je hoe je dit zou kunnen doen en hoewel de deurtjes prima open gaan zonder greepjes is dit wel een erg leuke toevoeging!

IKEA hack kinderkamer; IVAR kastjes IKEA hack kinderkamer; IVAR kastjes

Afbeeldingen: Eengoedverhaal

4. IKEA hack kinderkamer; FLISAT poppenhuis

Op de afbeelding hierboven zag je ook al een poppenhuis voorbij komen en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Want hoe leuk is het om een poppenhuis te hebben in de kinderkamer. Gegarandeerd uren speelplezier.

Hieronder zie je het FLISAT poppenhuis van de IKEA. Wederom een blanco poppenhuis wat zich perfect leent voor een upgrade. Ga bijvoorbeeld met behang aan de slag en bekleed de achterwand van het poppenhuis met een reststukje behang. Misschien heb je nog wel een stukje behang over van de kinderkamer en kun  je een miniatuur versie van het kamertje maken in het poppenhuis.

Geef het poppenhuis een mooi kleurtje en verf op het dakje echte dakpannen. Online zijn er eindeloos veel meubeltjes te vinden voor in het IKEA poppenhuis, zelfs miniatuur IKEA meubels! Hoe gaaf is dat!  

IKEA hack kinderkamer; FLISAT poppenhuis

Afbeelding: IKEA

5. IKEA hack kinderkamer; SMÅSTAD speelgoedkisten

De SMASTAD serie is een vrij nieuwe serie bij de IKEA en is in de plaats gekomen voor de extreem populaire STUVA serie. In de serie vind je ruime speelgoedkisten op wielen en andere leuke kastjes. Wat zo leuk is aan de speelgoedkisten is dat wanneer je de grote lade eruit rolt, je het kastje kunt gebruiken als klein bureautje voor je kleine avonturier. De SMASTAD serie kan dus echt meegroeien met jouw kleintje.

Wat veel gedaan wordt als IKEA hack kinderkamer is meerdere speelgoedkisten naast elkaar plaatsen en vervolgens een meubelpaneel erop om het een gehele te maken. Ze maak je echt een fijn plekje in de kinderkamer waar jou kleintje aan een bureautje kan zitten en je hebt ook nog is heel veel opbergruimte erbij. Ideaal dus!

Wat ook erg leuk is, is om stickers te plakken op de speelgoedkisten. Op de afbeelding hieronder kun je zien hoe onze snelweg muurstickers gebruikt zijn om de kisten op te leuken. En wat zou leuk is aan de stickers is dat je ze zowel op de speelgoedkist als op de muur kunt plakken. Je kunt dus met deze stickers eindeloos doorbouwen en een echte snelweg door de hele kamer maken.  

IKEA hack kinderkamer; SMASTAD speelgoedkistenIKEA hack kinderkamer; SMASTAD speelgoedkisten
Afbeelding: Speelhoek stickers
Welke IKEA hack kinderkamer vind jij het leukst? Laat het hieronder weten! 
.

Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

1 reactie

Zo leuk! Ik ben helemaal weg van de Ivar serie. Nooit aan gedacht om die te verven. Heel erg leuk idee!

Ilse

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.