Vijf broodnodige elementen voor een knusse babykamer

Vijf broodnodige elementen voor een knusse babykamer

Bij het inrichten van de babykamer beginnen we vaak bij de essentials: een zacht kleurtje op de muur, een mooi wiegje of ledikantje en een handige verschoontafel. In dit artikel delen we vijf extra elementen die jouw babykamer naar een extra knusse hoogte kunnen tillen.

Knuffeldeken

Zachte kussentjes en dekentjes

Werk met veel zachte elementen om een knusse en geborgen sfeer te creëren. Hoewel het niet heel verstandig is om kussentjes in de wieg van de baby te leggen, kun je ze wel als een mooi decoratief item gebruiken. Denk ook eens aan een lekker zacht, wollen vloerkleed op de grond of een mooie HEMA plaid. Hoe meer zachte elementen jouw babykamer bevat, hoe gemoedelijker het aanvoelt.

Speelgoed

Hoewel de meeste baby’s met veel speelgoed nog niet uit de voeten kunnen, is speelgoed ook een ideaal decoratief item in een babykamer. Een paar mooie knuffels of poppen bovenop de kast of een leuk treinstel in de hoek van de babykamer zien er ontzettend lief en gezellig uit. Dan kun je tenminste wat aan met al die cadeaus die je krijgt bij de kraamvisite en de babyshower. Die hebben dan een functie tot het kind oud genoeg is om zelf met het speelgoed te spelen.

Takkie en siep

Schilderijtjes

Naast speelgoed zijn schilderijtjes een leuke manier om de babykamer wat op te leuken. Lijst bijvoorbeeld wat leuke posters in. Voor een kinderkamer zijn leuke illustraties of dieren altijd een goed idee. Ook hierin is het verstandig om met zachte kleuren te werken.

Gordijnen

Niet alleen houden gordijnen de zon buiten, zodat jouw kindje (voor zover die dat doet) lekker kan slapen wanneer de zon nog op is of al op komt, ook zijn gordijnen een extra zacht element dat bijdraagt aan de knusheid van de slaapkamer. Lichte gordijnen zien er wat vriendelijker uit, terwijl de wat dikkere gordijnen ook een functie vervullen in het warm houden van de slaapkamer. Kies wat het beste bij jouw babykamer past.

Een lekker geurtje

Naast het oog, kun je ook de andere zintuigen prikkelen om de kamer van jouw baby om te toveren tot een oase van rust. Wat dacht je van een paar lekkere geurstokjes om de babykamer van een heerlijk geurtje te voorzien. Iets als vanille, kamille of lavendel is voor een babykamer ideaal. Ga niet voor een al te sterke geur, want dan kan je kind er misschien niet van slapen. Hoe ga jij de slaapkamer knusser maken?


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.