Waarom kiezen voor rustig kinderkamer behang?

Waarom kiezen voor rustig kinderkamer behang?

Rustig behang kinderkamer

Elke ouder wil graag dat zijn/haar kinderen lekker slapen, want naast dat het belangrijk is voor de gezondheid, is het ook veel fijner voor de gezelligheid de dag erna! Gelukkig heb je hier zelf ook een beetje controle over. Door de kinderkamer met rustig kinderkamer behang in te richten, zet je al een hele goede eerste stap.

Maar omdat er zoveel keuze is qua behang, helpen wij je hier een handje. Want welke kleur kies je? En hoe ziet de rest van de kinderkamer eruit? Naast een rustige kamer willen de kinderen natuurlijk ook hun eigen paleisje. Die ondanks dat het een rustig gevoel moet opwekken, helemaal niet saai hoeft te zijn.

Wat voor soorten rustig behang heb je voor de kinderkamer?

Je hebt kinderkamer behang met vrolijke prints, zachte pasteltinten of zelfs met schattige fotoprint. Stuk voor stuk behang waarbij verhaaltjes vertellen voor het slapengaan één van de favoriete momenten van de dag wordt. Denk maar eens een aan magisch behang met sterren.

Zo kun je vrolijke prints alsnog inzetten voor een rustige kinderkamer. Want prints hoeven niet een druk en benauwend gevoel te geven. Het hangt ook heel erg af van wat je nog meer in de kamer hebt staan aan spullen en decoratie.

Kies dan prints met een rustige, kalme kleur. Met een pasteltint bijvoorbeeld. Of kies voor regenbogenprints. Zoek naar contrast tussen druk en rustig, zodat je alsnog je lievelingsbehang kunt gebruiken.

Dikke tip: wil je dus per se een behang met print? Kies dan voor vlak materiaal. Als er bobbeltjes in zitten of reliëf of iets anders, maakt het je behang alleen maar drukker.

Wij hebben ook heel mooi rustig behang voor in de kinderkamer! Neem een kijkje via onderstaande knop.

Kinderkamer behang

Rustige kinderkamer met decoratie

Combineren met muurdecoratie

Als je een mooie pasteltint als rustig behang hebt gekozen, kun je die nog opfleuren met muurdecoratie. Het zorgt voor sfeer en warmte, maar ook sierlijkheid en vrolijkheid.

Je maakt een kinderkamer een stuk persoonlijker door van alles aan de muur te hangen. Dat kunnen praktische dingen zijn zoals planken en hangtassen, maar kan ook een fotowand zijn of mooie spiegels.

Kies je voor een fotowand? Gebruik dan zwart witte foto’s naast elkaar. Dat geeft een rustig gevoel. Of kies voor foto’s die allemaal een beetje dezelfde soort achtergrond hebben of in ieder geval geen felle kleuren hebben.

En wil je de wand inzetten voor een nog betere nachtrust? Hang dan een mooi nachtlampje op voor een warme gloed en het lekker doorslapen.

Welke kleuren geven geen rustig gevoel 

Oké, eerst even starten met kleuren die het gewenste gevoel opwekken:

 • Blauw: Mensen slapen het beste in blauw gekleurde kamers. Kinderen dus ook. Blauw is kalmerend en verlaagt de bloeddruk.
 • Groen: Zorgt ook voor een goede nachtrust want groen is rustgevend. Het zorgt dat de kinderen sneller in slaap vallen.
 • Beige: Is een rustige pastelkleur. Eigenlijk zijn alle pasteltinten goed voor een rustig gevoel.
 • Geel: Stimuleert het zenuwstelsel wat voor ontspanning zorgt. Geel zorgt ook voor een warme en knusse omgeving.
 • Oranje; helpt tegen angstige gevoelens en zorgt voor een stabiele sfeer.

De kleuren die je beter niet kunt gebruiken:

 • Zwart
 • Rood
 • Donkerbruin
 • Felle tinten
 • Grijs
 • Paars

Aan bovenstaande informatie te zien, lijkt het er dus op dat vrolijke kleuren niet alleen goed zijn voor een positief gevoel overdag. De kinderen krijgen er ook nog eens een goede nachtrust door. Dus wil je het simpel houden? Plak dan rustig behang in de kinderkamer met 1 kleur. Ook dit hoeft niet saai te zijn als je bijvoorbeeld mooi gekleurde kindermeubels hebt staan.

Rustig behang kinderkamer

Kiezen voor contrast  

Aardetinten worden veel gebruikt in kinderkamers. Logisch ook! Deze kleuren zorgen voor heel veel warmte in de slaapkamer van de kinderen. Daarnaast geeft het ook veel rust.

Wil je toch een opvallendere kleur op de muren? Gebruik dan accessores met aardetinten. Die kun je echt overal mee combineren. Het staat overal mooi bij. Aardetinten geven van nature een heerlijke rustige vibe. Dus ook nog extra ontspannend als je het combineert met rustig behang in de kinderkamer.

Neem eens een kijkje bij onze natuur muurstickers. Die hebben fijne, lichte kleuren die je kunt plakken op behang. Zo geef je de kamer een feestelijk tintje.

Natuur muurstickers

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.