Wat hang je boven de commode

Wat hang je boven de commode?

De ruimte om de commode heen is perfect om het jezelf een stuk makkelijker te maken in de kinderkamer. Je kent het vast wel; ben je de baby aan het verschonen, kun je nergens doekjes vinden. Luiers liggen aan de andere kant van de kamer en de sokjes waar je er altijd maar 1 van vindt na het wassen zijn nu ook weer nergens te bekennen.

Als jij de ruimte boven de commode nuttig gebruikt, zul je van bovenstaande irritaties geen last meer hebben. En wij helpen je in deze blog vast op weg!

 

De ruimte boven de commode

We gaan voor tijdsbesparing en comfort dus. Dit creëer je door voldoende opbergruimte te regelen op strategische plekken. En daarmee bedoelen we vooral binnen handbereik, zodat je als het ware zonder te kijken alles wat je nodig hebt kunt pakken. Multitaskend verschonen en aankleden!

Stap 1 daarin is het plaatsen van wandplanken boven de commode. Hier kun je manden op zetten, versieren met accessoires of stapels kleren. Of een mandje speciaal voor alle sokken. Heb je ook nooit meer last van die verdwaalde ene sok die je net nodig hebt.

Stap 2 is het ophangen van wandmandjes of hangtassen. Die kun je ook in plaats van de wandplanken plaatsen maar kan ook naast de commode aan de muur of aan de commode vast. Zo heb je extra opbergruimte.

Stap 3 is het ophangen van haakjes. Een soort kapstokje bijvoorbeeld boven de commode of ernaast. Gewoon voor leuke accessoires, want we willen natuurlijk ook dat de kinderkamer er mooi uit komt te zien. Maar je kunt hier ook een badjasje aan hangen voor de kids of iets anders wat je vaak nodig hebt en binnen handbereik wilt hebben. Een hangend klein prullenbakje bijvoorbeeld.

Muursticker boven de commode

Gebruikmaken van licht

Nu je de ruimte om de commode heen praktisch hebt ingericht kun je over naar het decoreren. Wat sfeer en warmte creëren doe je door te spelen met licht, muziek en kleur. Denk maar aan een lamp die je alle klanten op kan laten draaien boven de commode. Een wandlampje zodat je zelf altijd voldoende licht hebt terwijl je druk bent met de kinderen. Licht kun je op heel veel manieren plaatsen dus kijk vooral ook naar hoeveel ruimte je hebt.

Vind je standaard licht helemaal niks voor de kinderkamer? Gebruik dan een sterrenprojector. Die richt je dan precies op het plafond boven de commode. Zo leidt je tegelijkertijd je kindje af zodat die wat langer stil blijft liggen. 

Muziek toepassen 

Met muziek zorg je ervoor dat je baby sneller en makkelijker in slaap valt. Daarom worden ook vaak dezelfde deuntjes gedraaid voordat kinderen in slaap vallen. De vertrouwde muziek werkt ontspannend en rustgevend.

Je kunt hier een muziekhanger voor gebruiken die je dus kunt ophangen boven de commode. Niet om je kindje in slaap te laten vallen, maar om hem/haar rustig te krijgen. Zo kun jij rustig je ding doen en is je kindje met de muziek bezig.

De muziekhangers kun je ook in een babymobiel kopen, die ook vaak boven bedjes worden gehangen. Die kun je dan in verschillende vormen kopen zodat het leuk blijft om naar te kijken

Muzkiekhanger wolk

Wandplanken boven de commode

Als je aan de slag gaat met het plaatsen van wandplanken boven de commode, let dan op de hoogte. Het is belangrijk dat jij je hoofd niet stoot, maar je wilt ook dat je baby even kan zitten zonder tegen de rand van je wandplank aan te komen.

Heb je alle manden op je wandplanken gezet? Kijk dan of je ruimte overhoudt voor fotolijsten. Foto’s zijn super persoonlijk en geven de kinderkamer een warme en gezellig sfeer. Zo ben je niet alleen bezig met de praktische dingen rondom de commode, maar is het ook een leuk projectje!

Een test voor jezelf: als je voor de commode staat kun je je armen naar voren strekken en omhoog naar de muur. Dan weet je tot waar je de wandplanken kunt plaatsen.

Muziekhangers kopen

Zoals genoemd zijn muziekjes een mooie toevoeging voor boven de commode. Om je een hoop zoektijd te besparen hebben we hieronder een linkje toegevoegd waarmee je onze muziekhangers kunt bekijken. Laat je het ons weten als je er één hebt opgehangen?

Bekijk de muziekhangers >>

LM Baby Art op Instagram

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.