Wat is bijtspeelgoed?

Wat is bijtspeelgoed?

bijtspeelgoed

Met bijtspeelgoed kan de baby veilig op speelgoed bijten zonder het speelgoed of de eigen mond te beschadigen. Baby’s ervaren vaak pijn bij het doorkomen van tanden. Het bijtspeelgoed masseert het tandvlees zodra ze erop bijten, waardoor de pijn iets wordt verlicht.

Waarschijnlijk heb je met je baby al gemerkt dat hij/zij van alles naar binnen stopt. Ook spullen die niet persé veilig zijn. Gelukkig heb je daar met bijtspeelgoed dus geen last van. En als je zelf geen baby hebt, is het een leuk en makkelijk cadeau voor op kraamvisite!

Wat voor soort bijtspeelgoed is er?

Er is verschillende soorten bijtspeelgoed te vinden, van simpele bijtringen tot multifunctionele rammelaars. Je hebt zelfs bijtspeelgoed met verkoeling. Kijk naar speelgoed waar ze lang tevreden mee zijn zodat je er het maximale uithaalt. Je kunt zoeken naar:

  • Bijtringen
  • Bijtringen met verkoeling door koelgel
  • Bijtspeelgoed voor in bad
  • Rammelaren
  • Zachte boekjes

Ook al is het bijtspeelgoed met veilig materiaal gemaakt, is het toch goed om te kijken waar het van is gemaakt en of het geschikt is voor alle baby’s. Zo zijn bijvoorbeeld tandjes niet handig bij bijtspeelgoed met koelgel. Daarover later meer.

Waar bijtringen goed voor zijn

Wij verkopen sinds kort ook bijtringen in onze shop, en weten dat het naast het feit dat het een mooie aanvulling is aan onze collectie, het ook veel voordelen heeft:

  • Bijtringen zorgen voor een vermindering van pijn in de mond
  • Sommige ringen zijn multifunctioneel en dat is altijd mooi meegenomen
  • Zo weet je dat je baby op veilig speelgoed kauwt
  • Ze leren hun grip te beheersen door het vasthouden van de ring
  • Het is een mooie afleiding

Veiligheid voor alles

Ook al is bijtspeelgoed veilig om op te kauwen, je doet er toch goed aan om even te checken van welk materiaal het is gemaakt. En of het speelgoed tegen tandjes kan, zoals we eerder aangaven. Bijten op bijtspeelgoed is niet handig als er iets inzit zoals koelgel.

Daarnaast is het bij bijvoorbeeld een rammelaar met dingetjes eraan vast goed om te kijken hoe makkelijk dit los gaat. Voor de hele kleintjes is dit niet heel belangrijk, maar zodra ze met de tanden van alles los kunnen bijten wel.

Je kunt ook controleren of de bijtring voldoet aan de Europese normen. Dan weet je of het geen giftige stoffen bevat. Verder is het fijn als je het bijtspeelgoed makkelijk kunt schoonmaken en het geen gaten of iets dergelijks heeft. Daar kan dan vuil in komen wat er niet makkelijk uitgaat. Zeker omdat het over speelgoed gaat wat je baby constant in zijn/haar mond stopt, is het nodig om het regelmatig schoon te maken en te houden.

De meeste bijtringen zijn gemaakt van siliconen en rubber, wat veilig is voor de baby. Ook houten bijtringen kunnen (bijna altijd) geen kwaad.

Bijtspeelgoed handschoen
Multifunctioneel

Zoals genoemd is het slim om multifunctioneel bijtspeelgoed te kiezen. Speelgoed voor in bad, om op te bijten, mee te rammelen voor afleiding en om mee te gooien en om vast te pakken. Kijk dus naar bijtspeelgoed wat je baby voor meerdere dingen kan gebruiken. Dan zijn ze er minder snel op uitgekeken en hoef je minder soorten speelgoed te kopen in het begin. Ze kunnen er zichzelf uren mee vermaken. Hoe fijn!

Waar je ze kunt kopen

Bijtspeelgoed kun je in fysieke én online winkels kopen. Ook de multifunctionele zijn bijna overal te verkrijgen. Wij hebben momenteel één soort bijtring te koop, maar deze is wel meteen heel fijn in gebruik. Want die van ons is in een handschoen vorm, waardoor ze hun grip meteen goed oefenen en uren speelplezier hebben. De duimpjes van het speelgoed kunnen ze ook nog eens als speen gebruiken. Écht multifunctioneel dus.

Wil je er meer over lezen of meteen bestellen? Ga dan naar onze shop via onderstaande knop. 

Bijtspeelgoed

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.