Wat is duurzaam speelgoed?

Wat is duurzaam speelgoed?

Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed is milieuvriendelijk en is speelgoed wat lang meegaat. Het gaat minder snel stuk omdat het van betere kwaliteit is en wordt vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast kan dit soort speelgoed ook van gerecycled materiaal worden gemaakt.

Alhoewel het dus met meerdere soorten materialen gemaakt kan worden, is veel duurzaam speelgoed van hout. En het mooie hiervan is dat je het ook als bouwpakket kan kopen en zelf in elkaar kunt zetten. Of gewoon heel creatief zelf iets ontwerpen en bouwen.

Omdat het duurzame speelgoed wat anders in elkaar wordt gezet en toch anders dan anders is, raken kinderen ook minder snel uitgekeken. Je hoeft ook minder snel weer nieuw speelgoed te kopen. Het heeft dus ook meerdere voordelen!

Duurzaam speelgoed voor baby’s 

Voor baby’s is er ook genoeg duurzaam speelgoed te vinden. Zo kun je baddertijd nóg leuker maken door leuk badspeelgoed te kopen. Deze zijn te verkrijgen zonder schadelijke stoffen en helemaal van rubber. Dit duurzame speelgoed gaat niet makkelijk stuk en kan dus ook geen bacteriën vasthouden en verspreiden.

Of denk aan duurzame knuffels die je van ecologisch materiaal kunt krijgen. Super verantwoord knuffelen dus en gaan lekker lang mee. En als de baby’s er een heel klein beetje voorzichtig mee omgaan, kunnen de knuffels ook nog worden doorgegeven aan de baby’s die later komen.

Ben je op zoek naar nóg meer duurzaam speelgoed voor baby’s? Wij hebben nu ook siliconen bijtringen. Siliconen is één van de veiligste en duurzaamste materialen. Neem via onderstaande knop eens een kijkje.

Bijtspeelgoed

 

Bijthandschoen

Duurzaam speelgoed voor oudere kinderen

Duurzaam speelgoed voor oudere kinderen zijn bijvoorbeeld hutten die lang gebruikt kunnen worden en door meerdere kinderen. Deze zijn op heel veel manieren te bouwen en houdt ze ook nog eens super lang bezig.

Een kinderkamer maak je hier ook extra gezellig mee en het kan zelfs de veel oudere kinderen nog entertainen.

Echt goed speelgoed is ook zo in elkaar gezet dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen, dus wil je all-in duurzaam gaan, doe je er goed aan hier ook op te letten.

We noemden net al dat duurzaam speelgoed vaak van hout wordt gemaakt, en dat is ook zeker met een reden. Het blijft lang mooi en gaat redelijk lang mee. In tegenstelling tot kunststof. En beschadigt het toch wel snel? Dan kun je het als je zelf een beetje handig bent weer makkelijk opknappen met wat schilderwerk. Je kunt er dus ook nog eens je creativiteit in kwijt.

Mooi duurzaam speelgoed voor kinderen kun je dus onder andere zoeken in houten treinbanen, puzzels en fietsjes. Maar ook een houten keuken die je gewoon in de woonkamer kunt zetten en een houten winkeltje.

Wil je zo min mogelijk speelgoed binnen hebben staan? Zoek dan naar houten buiten speelgoed. Die moet je dan wel bedekken in de winter, maar het staat bij mooi weer wel supermooi in je tuin ook. Naast dat het uren speelplezier geeft uiteraard.

Walvis collectie

Een duurzame kinderkamer inrichten

Als je een duurzame kinderkamer gaat inrichten doe je er goed aan om aan een aantal punten te denken:

  • Knusse en gezellige inrichting
  • Duurzaam materiaal
  • Makkelijk op te bergen
  • Speelgoed wat een aantal jaar meegaat en dus met de kinderen meegroeit

Een knusse en gezellige inrichting gaat er namelijk voor zorgen dat de kinderen vaker en langer in de kinderkamer willen spelen. Zo halen jullie als ouders ook het maximale uit de kamer en de gekochte spullen.

Geld besparen

Duurzaam speelgoed aanschaffen betekent ook dat je flink wat geld kunt besparen. Want als je langer met dezelfde speelgoed doet hoef je ook minder snel weer nieuwe spullen te kopen.

Het speelgoed waar de kinderen uiteindelijk toch op uitgekeken raken kun je bijvoorbeeld doorgeven aan kinderen van vrienden en familie. En als zij hetzelfde doen hoef je helemaal maar weinig nieuws te kopen en geld uit te geven. 

Naast het geld wat je steeds meer gaat besparen is het natuurlijk ook fijn dat je de wereld een handje helpt en je hierdoor ook meer milieubewust kunt leven.

En hoe creatiever hoe beter, want dat maakt het alleen maar interessanter voor de kinderen om ermee te blijven spelen.

Creatief met kinderspullen 

Gelukkig wordt het je steeds makkelijker gemaakt om creatief om te gaan met kinderspullen en kinderkamers. Want als je even klaar bent met het zoeken naar duurzaam speelgoed, kun je ook verder met het inrichten van de kinderkamer en het opleuken van het al gekochte speelgoed.

Houten speelhuisjes en andere houten spullen kun je bijvoorbeeld opvrolijken met muurcirkels en posters. Dan hoef je niet eens aan de slag met verf en ben je alsnog lekker creatief.

Wij kunnen je alvast op weg helpen met onze muurstickers in verschillende soorten en maten. Bekijk ze via onderstaande knop.

 

Muurstickers

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.