Wat is een boho kinderkamer?

Wat is een boho kinderkamer?

Wat is een boho kinderkamer

Een boho kinderkamer is ingericht met een bali/bohemian stijl. Deze woonstijl is al een tijdje trending, maar breidt zich nu ook steeds meer uit naar kinderkamers. Boho kinderkamers hebben een warme sfeer, voelen liefdevol aan en zien er huiselijk en gezellig uit. Het fijne aan deze stijl is de makkelijkheid om het uit te breiden. Denk maar aan bonte kleuren en verschillende patronen. Maar ook het gebruiken van dierenprintjes en palmbomen.

Beer&Nijn muurstickers

Boho kinderkamer spullen 

Spullen voor je boho kinderkamer zijn gelukkig makkelijk te vinden. Juist omdat je zoveel kanten op kunt qua inrichting, kun je helemaal uitpakken. Ook als de kinderkamer wat drukker wordt qua spullen, blijft het gezellig aanvoelen. Dat is vooral ook omdat je bij de bohemian stijl veel gebruik kunt maken van rotan, riet en hout. Deze spullen zijn licht van kleur en geven een rustige uitstraling.

Kies bijvoorbeeld posters met een houten lijst of rotan kindermeubels. Deze kun je weer leuk bekleden met zachte witte, beige of andere lichte kleur kussens. Bij hout en rotan kun je ook hele mooie kleden matchen. Grote hoogpolige kleden voor op de grond of mooie wandkleden met een rustige uitstraling. Grote rotan spiegels geven ook een mooie bali vibe. Die worden trouwens ook vaak in tuinen gebruikt.

Bohemian kinderkamers hebben een goede combinatie van zachte en harde kleuren. Daarom kun je ook kiezen voor iets donkere kleuren op het behang of in de muurverf. Maar je hoeft niet meteen voor drastische maatregelen te kiezen. Muurstickers zijn ook een hele leuke toevoeging die voor meer kleur kunnen zorgen. Goud is namelijk ook een échte bohemian kleur en helemaal leuk bij houten spullen. Gouden muurstickers op de muur plakken en daar omheen verven met een kek kleurtje? Of de gouden muurstickers om een poster met felle kleuren plakken.

Meer inspiratie nodig op het gebied van muurstickers? Kijk dan verder bij onze collectie via onderstaande knop.

 

Muurstickers

Bohemian kleurcombinaties 

Er zijn geen echte regels rondom een boho kinderkamer qua kleuren. Maar om een echt gezellige kamer te creëren zijn een aantal kleuren wel handig. Wat dacht je van bruin, roze, groen, grijs en goud? Misschien niet allemaal in één kamer, al kan dat ook prima. Maar je kunt de kleuren ook in andere elementen verwerken in plaats van allemaal op de muur.

Zo zijn kinderkamer planten bijvoorbeeld ook heel fijn om de juiste uitstraling te krijgen. Een beetje richting een jungle thema dus. Maar dan wel echt de light versie zeg maar. Dan heb je in ieder geval ook wat groen in de boho kinderkamer verwerkt en kun je voor een andere kleur op de muren kiezen.

Gebruik vooral ook goud in elementen om de boel wat op te fleuren, en bruin en groen om de basis neer te zetten. Oud- of lichtroze kun je dan weer gebruiken om het geheel een zachtere en warmere feeling te geven.

Groene takjes muurstickers

Sfeer creëren

Sfeer creëren in een boho kinderkamer is niet lastig. Als je alleen al de bohemian spullen bij elkaar legt voel je de gezelligheid. Maar hier kun je nog een schepje bovenop doen door een bedhemel te plaatsen. Extra knus dus.

Maar ook knusse hoekjes waar de kinderen kunnen spelen met grote kussens op de grond of kleden onder een tipi. Een tipi is uitnodigend en als die groot genoeg is kan het zelfs een extra slaapplek worden voor logees. (met een matrasje eronder)

Ook op de muur kun je voor sfeer zorgen door hangdecoratie te gebruiken zoals wandkoppen van dieren of hanglampjes. Bamboe opbergmanden zijn ook heel handig die je op wandplanken kunt plaatsen. Heb je ook nog eens extra opbergruimte.

Bohemian behang

Last but not least nog wat tips voor behang in je boho kinderkamer. Behang is natuurlijk fijn als je verven niet ziet zitten en de muren toch een extra kleurtje wilt geven. Bijvoorbeeld behang met een lichte kleur zoals beige met opvallende patronen in een andere kleur.

Als je niet richting de standaard jungle thema’s wilt, passen regenbogen ook heel goed bij een bohemian stijl. Kijk dus of je mooi regenbogen behang kunt vinden waarbij er niet té felle kleuren worden gebruikt. Of behang met een goede mix tussen warm en koude kleuren. Dan is het behang sowieso ook makkelijk te combineren als je later een andere soort kinderkamer wilt creëren.

Wij hebben ook mooi kinderkamer behang! Neem een kijkje via onderstaande knop en we zorgen dat je behang binnen no time bij je geleverd wordt.

Kinderkamer behang

 

Indianen dieren muurstickers
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.