Wat is een groeimeter?

Wat is een groeimeter?

Groeimeter kinderkamer

Een groeimeter is dé manier om op een leuke manier bij te houden hoe hard je kindje groeit. Je kunt ze aan de muur hangen in allerlei soorten en maten, zodat het ook nog eens mooi met de kamer mee kleurt. Op deze manier is het een decoratieve én interactieve bezigheid samen met de kleintjes.

Tegenwoordig zijn groeimeters dus ook niet meer weg te denken uit kinderkamers. En het leuke is, je kunt ze ook nog eens heel persoonlijk maken. Voor ieder kind een andere meter bijvoorbeeld. Zo wordt het meten iets waar ze naar uit kijken!

Wat voor soorten groeimeters zijn er?

Gepersonaliseerde groeimeters kun je krijgen met bijvoorbeeld de naam en geboortedatum van je kind(eren). Maar je kunt er ook één krijgen die gemaakt is van het geboortekaartje. Dan maak je er meteen een speciaal project van!

Wil je iets simpels zonder poespas? Kijk dan naar houten groeimeters. Supermooi en makkelijk te combineren met allerlei soorten muren. Dan hoef je ook de groeimeter niet steeds te vervangen zodra je de muur weer in een andere kleur verft. Hang ‘m op een makkelijke plek aan de muur en schrijf er bijvoorbeeld kleine zinnetjes, quotes of berichtjes op. Naast elke groeispurt.

Volg ons op instagram - LM Baby Art

De groeimeter matchen bij je interieur

De groeimeter is dus ook makkelijk te blenden in de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een thema kinderkamer gemaakt? Dan kan ook de groeimeter in dit thema gemaakt of gekocht worden. Een jungle groeimeter, eentje van piraten of misschien zelfs een meter in de vorm van een vis? De kop kun je dan zelf verven of met plaksels decoreren. Geef je inner crea bea alle ruimte en kijk hoe de groeimeter de eye catcher van de kinderkamer kan worden.

Inspiratie nodig voor een thema kinderkamer? Kijk dan naar onze thema’s in de shop. Kun je meteen overige thema decoratie vinden.

Shoppen op thema

Walvis collectie

Muurstickers gebruiken 

Naast het schrijven op de groeimeter, kun je ook gebruikmaken van muurstickers. En als de meter niet groot of breed genoeg is, plak je ze er gewoon naast. Muurstickers zijn sowieso een hele fijne en handige manier om de kinderkamer op te vrolijken. Je hebt ze in heel veel verschillende kleuren en maten, en je kunt ze ook weer makkelijk verwijderen.

Waar kun je een groeimeter kopen?

Het goede nieuws is; ze zijn bijna overal wel te vinden. Online en offline. Het ‘slechte nieuws’ is; dit kan wat keuzestress veroorzaken. Onze tip: kijk naar iets wat makkelijk op te hangen of op te plakken is, en je er ook weer makkelijk afkrijgt. Maar kijk ook naar iets wat multi-purpose heeft. Dus wat je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een brede groeimeter koopt, kun je er een soort plakbord van maken. Een heel groot kunstwerk voor de kinderen dus.

Walvis groeimeter

Posters gebruiken

Wij verkopen ook sinds kort groeimeters in onze shop. Die van ons is er in postervorm. Deze zet je dus ook in als decoratie voor de kinderkamer. En het allerleukste van onze nieuwste groeimeter? Hij is in walvissenthema. Die kun je dus leuk combineren met andere spullen uit de walvissencollectie. Een ander voordeel van de meter in postervorm is het feit dat je de poster kunt oprollen en bewaren voor later.

Onze groeimeter is een textielposter inclusief ophangsysteem. De grijs/beige/witte kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren in de kamer, net als het bruine suede look van het touwtje wat wordt meegeleverd.

Onze groeimeter is uit te breiden met onze walvissen muurstickers, die je er omheen kunt plakken. Je bekijkt de meter via onderstaande knop.

Groeimeter walvissen


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.