Wat voor soort kinderbehang heb je van dieren?

Wat voor soort kinderbehang heb je van dieren?

Gelukkig heb je héél veel keuze in kinderbehang van dieren. Groot, klein, veel én minimalistisch. Ons advies is vooral om ook te kijken naar de grootte van de kinderkamer. Als de kamer niet zo groot is, kun je beter voor een minder druk kinderbehang kiezen met een zachte uitstraling. Dan komen de muren wat minder op je af dan bij giga jungle afbeeldingen en felle kleuren.

Je kunt het soort kinderbehang van dieren ook laten afhangen van de leeftijd van kinderen. Als het voor een babykamer is kun je kiezen voor baby aapjes en olifantjes of voor visjes. Bij oudere kindjes past themabehang weer heel goed of een wat stoerdere look.

Dieren kinderbehang komt er in alle soorten en maten dus als je echt niet weet welke kant je op moet kies je gewoon voor de helft van de kamer of misschien zelfs alleen een strook met dieren. Dan zit je sowieso safe!

Grijs Safari behang

Het juiste kinderbehang van dieren kiezen

Net als de verschillende maten heb je ook verschillende tekeningen, plaatjes én materialen. Kijk dus naar de kamer maar ook naar je eigen smaak en wat je zelf makkelijker vindt. Als je bijvoorbeeld denkt het kinderbehang weer snel weg te willen halen, kun je beter kiezen voor papierbehang. Dat is makkelijker weg te halen en goedkoper dan de meeste soorten behang. Maar daarentegen ook wat lastiger op te hangen voor de beginner. Papierbehang krijg je soms wat lastig mooi glad. Een beetje oefenen voordat je aan het echte werk begint is dus aan te raden.

Heb je je behangsoort gevonden qua materiaal? Dan kun je nog kiezen tussen de vulling op het behang. Animaties van dieren die er zo echt mogelijk uit zien kan heel leuk zijn, maar een lijntekening zonder vulling en kleur is ook heel mooi. Denk maar aan de lijnen van een aap die je helemaal in krullen en ringen kunt tekenen. Als je creatief bent natuurlijk, anders zijn er een hoop winkels die ze kant en klaar voor je hebben.

Nog niet overtuigd? Kies dan voor kinderbehang met patronen als je een iets drukke kinderkamer niet erg vindt. Patroontjes van bijvoorbeeld regenbogen of sterren. Als je alleen al een strook met sterren hoog hangt kun je er een soort sterrenhemel van maken. Dan kun je daarnaast nog posters van dieren hangen en heb je een beetje hetzelfde effect. En het voordeel daarvan is dat je de posters heel makkelijk kunt vervangen voor iets anders als je ze zat bent. 

Creatief met thema’s 

Geen inspiratie voor welk dieren kinderbehang je moet kiezen? Ga dan voor een thema zodat je alles op de kamer aan kunt sluiten. Scheelt je een hoop zoekwerk voor overige spullen en het maakt het combineren van kleuren ook makkelijker.

Je hoeft er ook helemaal niet écht creatief voor te zijn, want veel winkels bieden kinderbehang met een thema aan. Dan is het alleen een aantal rollen kopen en ze ophangen. Maar als je wel creatief bent kun je ook 2 thema’s combineren in een grote kinderkamer. De ene muur jungle en de andere my little pony bijvoorbeeld. Wel met zachte kleuren ook, anders oogt het heel onrustig.

Wij hebben ook behang voor de baby- en kinderkamer. Juist omdat het zo’n fijne manier is om meer sfeer aan te brengen en de kamer wat persoonlijker te maken.

Tijger behang

Je fantasie de vrije loop laten

Hadden we al gemeld dat combineren zo mooi kan bij kinderbehang? Nog een keer dan! Je kunt het ook combineren met andere elementen zoals muurstickers. Ronde muurstickers bijvoorbeeld met pasteltinten. Dat past overal mooi bij. Of dieren muurstickers van beren die je kunt plakken op kinderbehang met een jungle thema. Laat je de fantasie de vrije loop en maak er een out of the box kinderkamer van. Dan hebben de kinderen helemaal een eigen plekje.

Aan de slag met het kinderbehang 

Jij bent er klaar voor en hebt helemaal gekozen welk kinderbehang van dieren je wilt gaan plakken. Dan is het handig als je weet hoeveel rollen je nodig hebt voordat je straks veel te veel inslaat. Daar kunnen wij je bij helpen! Via onderstaande knop kom je bij onze rekenhulp terecht waar je precies kunt zien hoeveel kinderbehang je nodig hebt voor jouw project. En laat het nou ook zo zijn dat je op onze website mooi dieren behang kunt vinden. Twee vliegen in één klap dus.

Behang rekenhulp

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.