Wat voor soort kussens in de kinderkamer gebruiken?

Wat voor soort kussens in de kinderkamer gebruiken?

kinderkamer kussens

Kussens in de kinderkamer zijn er in alle soorten maten. Denk verder dan een kussen voor in bed of op de stoel, je kunt er een hele kamer mee inrichten! Zitkussens op stoelen en bankjes, kussens op de grond, kussens voor in een tent of tipi, kussens voor tegen de muur en kussens om op te hangen. Ga los met fluffy pillows en maak 1 giga tent van de kamer, wedden dat de kids nog maar met moeite uit de kinderkamer te krijgen zijn?

Warmte en gezelligheid door kinderkamer kussens

Kussens zijn een makkelijke en snelle manier om een kinderkamer heel gezellig en knus te maken. Denk maar aan het gevoel van in een zelfgemaakte tent zitten. Kinderen vinden knusheid en warmte heerlijk, dus als je moeite hebt met de inrichting of even inspiratieloos bent, begin dan met kussens.

Om een kinderkamer in balans te houden kun je de kussens in lichte kleur of pasteltinten kopen, zodat je bij de rest van de inrichting wel eventueel een kleurtje kunt gebruiken. Grote kussens kun je bijvoorbeeld ook gewoon op de grond leggen om de kamer te vullen, of knusheid te creëren. Een mooie grote beige kussen is uitnodigend én helemaal zen in de kamer.

Zacht wolken kussen

Hang verder wat lijnen lampjes op langs de muren of in de tent/tipi als je die hebt staan, zo heb je een soort kerstgevoel gedurende het hele jaar. Ook kun je warme tinten kleur gebruiken voor de muren. Bijvoorbeeld bruin, groen of blauw. Fun fact; blauw en groen zijn hele fijne kleuren voor een slaapkamer. Het is bewezen dat je er beter door slaapt!

Trendy en hippe kinderkamer kussens

Ze zijn gezellig en knus, maar kunnen ook heel hip & happening zijn! Trendy kinderkussens hebben mooie kleuren, patroontjes en bijvoorbeeld veren of andere extraatjes. En als je ze nou in een neutrale kleur koopt en de kinderen zijn erop uitgekeken, kun je ze ook gewoon in de woonkamer gebruiken. Sierkussens hoeven niet enorme poespas te hebben, als ze maar mooi zijn om naar te kijken.

Hippe kussens voor in de kinderkamer zijn ook te verkrijgen in verschillende thema’s. Een mooie regenboog print of een jungle sierkussen kan de kamer perfect aanvullen. Nog niet genoeg geïnspireerd? Neem dan een kijkje op Pinterest of bij de thema collecties bij ons in de shop.

Shop op collectie

 Multifunctioneel

Een kussen voor in de kinderkamer hoeft dus niet alleen geschikt te zijn om op te zitten. Je kunt de kamer er mee decoreren en het als accessoires gebruiken. Je kunt ook kussens voor tegen de muur kopen, om tegenaan te zitten. Boekjes lezen, verhaaltjes tijd voor het slapen? Maak een mooie zithoek en plaats bijvoorbeeld een bankje tegen de muur. In plaats van een rugleuning kun je kussens tegen de muur plakken. En het mooie is, die zijn te verkrijgen in thema’s en dus ook verschillende vormen. Dan passen ze meteen mooi bij de rest van de kinderkamer.

Ook leuk: muurstickers! 

Een andere vorm van multifunctionele kussens zijn de grote kussens op de grond. Waar de kinderen op kunnen spelen, liggen, in de tent kunnen leggen en op kunnen lezen. Die kun je ook in de woonkamer plaatsen, zodat de kinderen hun eigen plekje hebben naast de bank.

Muziekhanger wolk
Ergonomische kinderkussens 

Ga je ze wel echt alleen gebruiken om op te zitten? Dan is het verstandig om te zoeken naar ergonomische kinderkussens. Als ze uren zitten te knutselen aan de knutseltafel of lekker zitten te schrijven op hun stoelen, is het fijn als ze kussens hebben die de rug bijvoorbeeld ondersteunt. Zoek dan wel naar echte kinderkussens, want kussens voor volwassenen zijn hoogstwaarschijnlijk te groot en kan onveilige materialen voor kinderen bevatten.

Mix & match

Een kinderkamer is dus dé uitgelezen kans om spullen te combineren en los te gaan met thema’s. Ook als je geen opvallende kleuren wilt gebruiken kun je alsnog een mooie warme kamer creëren. Zo hebben wij een mooie wolk kinderkussen in de shop uit onze walvissencollectie. Heerlijk zachte kussen om tegenaan te zitten. Je bekijkt het via onderstaande knop.

Zacht wolken kussen


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.