Wat zijn muurtekeningen?

Wat zijn muurtekeningen?

Beer&Nijn muurcirkel

Een muurtekening of muurschildering is een grote tekening op de muur die wordt ingekleurd met verf of speciale krijt.

In een kinderkamer worden vaak muurtekeningen gemaakt van bloemen, bomen, Disneyfiguren of vrolijke dieren. Het is een hele mooie manier om de kinderkamer een gezellige en sfeervolle uitstraling te geven.

Bij het plaatsen van een tekening hoef je de kamer ook niet te behangen of verven, als je de juiste kleuren gebruikt voor de invulling. Als eerste stap wordt de illustratie op de muur getekend en later met ander materiaal afgemaakt. Zo kun je altijd nog kiezen welke kleuren je wilt gebruiken.

Muurtekeningen personaliseren

Je kunt bij muurtekeningen kiezen voor het natekenen van een foto of illustratie, maar je kunt ze ook heel persoonlijk maken. Maak bijvoorbeeld een tekening rondom de naam van het kind of teken het kind na. (als je echte tekenskills hebt)

Een muurtekening maak je ook persoonlijker door de favoriete kleuren van de kinderen te gebruiken. Hebben de kinderen een favoriete Disneyfilm of favoriete dieren? Dan kun je die natekenen. En als je zelf niet zo’n ster bent in kunst maken, kun je uiteraard iemand inhuren die een hele mooie muurtekening voor in de kinderkamer maakt. Je kunt ook sjabloontjes of figuurtjes kopen voor tegen de muur. Die kun je dan later nog aan de muurtekeningen toevoegen. 

Safari muurcirkel
Tekeningen combineren met muurdecoratie

Wil je helemaal out of the box met je muurtekeningen? Dan kun je de illustraties combineren met wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan muurstickers en kinderposters. Allemaal van dezelfde kleur of juist nét iets anders dan je muurtekenening. Dan is het ook echt een mooie toevoeging.

Als je voor een algemene muurtekening kiest zoals bloemen of andere natuurvormen, gaat de tekening wat langer mee. Zo hoef je bij bijvoorbeeld kleine beertjes of regenbogen niet na een korte tijd de muur te behangen omdat de muur te kinderlijk is geworden.

Het mooie aan muurdecoratie is ook vooral de verschillende kleuropties waarmee je elk jaar een nieuwe look & feel kunt creëren als je dat wilt. Want heb je geen zin om te verven maar wil je wel een mooie zachte kleur op de muur? Dan plak je gewoon wat fris gekleurde muurcirkels op. Wij hebben die ook voor je! Bekijk ze via onderstaande knop.

Bekijk onze muurcirkels

Muurschilderingen

Als je de muurtekeningen wilt invullen met kleur, kun je gebruikmaken van verf. Let wel op dat niet alle soorten verf hier geschikt voor zijn. Zo kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor acrylverf of andere verf op waterbasis. Dan weet je zeker dat je goed zit. Olieverf droogt namelijk heel langzaam.

Het is voor de hand liggend maar we noemen het toch even; een foutje maken bij een muurtekening is vervelend maar makkelijk te corrigeren. Doe je dat met verf? Dan maak je het jezelf een stuk lastiger. Zorg daarom dat je genoeg tijd hebt gepland om je muurtekeningen in te kleuren met verf.

De muurschilderingen maak je met een dunne kwast voor de buitenlijnen en de iets dikkere kwasten met een plat penseel voor de overige invulling.

Heb je inspiratie nodig voor je schilderingen? Kijk hier dan eens. Dat helpt je vast op weg.

Giraf muursticker
Een thema gebruiken

Thema’s doen het (bijna) altijd heel goed in kinderkamers. Het is heel sfeervol en je kunt er alle kanten mee op. Zo ook met je muurtekeningen! Want hoe gaaf is het als je een gigantische tekening kunt maken van een giraffe uit de jungle of een rijtje vissen uit de zee. De warme kleuren van deze thema’s zorgen alleen al voor een fijne uitstraling en een écht plekje voor de kinderen.

Zorg er alleen wel voor dat de thema muurtekeningen niet te fel van kleur zijn, want dat kan weer nadelig zijn voor de nachtrust van de kinderen. En misschien past het ook niet helemaal bij de spullen in de kinderkamer. Het is uiteraard mooier als het allemaal één geheel is.

Samen kunst maken

Als de kinderen al wat ouder zijn kun je er ook een project van maken om samen aan te werken. Een soort mega knutselwerk. Je kunt dan van tevoren bepalen welke taken de kinderen hebben en wat jouw deel is. Jij kunt bijvoorbeeld de tekening maken en ze ieder een deel geven om in te kleuren met verf. Of andersom.

Zijn ze heel klein? Houd dan samen het penseel vast bij het inkleuren van een lijntje. Hebben ze toch nog iets bijgedragen aan de muurtekeningen. En als je een professional inhuurt voor het uitwerken van de illustraties, kun je natuurlijk gewoon een opzet maken. Samen met de kinderen maak je een tekening die de tekenaar/schilder vervolgens op de muur plaatst. Een echt kunstwerk wat je samen hebt gemaakt.

Misschien wel een muurtekening met vrouwelijke kleuren voor de meisjes en de wat stoerdere voor de jongens. Liever een neutrale kinderkamer? Dan hebben wij via onderstaande knop inspiratie voor de muurdecoratie die je kunt toevoegen aan je muurtekeningen.

Neutrale kinderkamer decoratie

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.