Wat zijn textielposters?

Wat zijn textielposters?

Vroemies collectie

Een textielposter hang je aan de wand om de kamer op te vrolijken, het meer sfeer te geven, en gewoon de (kinder)kamer in te richten. Vooral omdat textielposters worden gemaakt op mooie stof en ze vastzitten aan een houten stok. Hout past mooi bij elke kleur, wat het een handige accessoire voor de kamer maakt. Een mooie aandachttrekker dus. Daarnaast helpt de balk je om de poster recht op te hangen aan de muur.

Textielposter voor de kinderkamer

 

Groeimeter kinderkamer
Textielposters zijn mooi in elke kamer, en ook voor kinderkamers heb je verschillende soorten. In thema’s, met kinderlijke illustraties zoals beertjes en regenbogen en zelfs van foto’s. Foto van de kinderen, van het gezin of van opa en/of oma. Je kunt de foto laten bedrukken zodat het op de textielposter komt te staan. Zo krijg je een heel persoonlijke kinderkamer. En als je niet kunt kiezen maak je er gewoon een fotocollage van.

 

Kinderkamer posters zijn te verkrijgen in hippe printjes, in pasteltinten en eigenlijk alle soorten en vormen die je wilt. Hoe meer op maat, hoe hoger de prijs uiteraard. Je kunt ze ook gewoon kant en klaar in een (online) shop bestellen. Kijk alleen wel naar het soort materiaal waarvan het is gemaakt zodat je weet of je textielposter gemaakt is op een kreukvrij doek. Dat ziet er een stuk mooier uit.

Een textielposter kan overigens ook meerdere functies hebben. Denk maar aan een groeimeter gemaakt in posterstijl. Die kun je aan de muur hangen en telkens gebruiken om de kinderen op te meten. Staat nog mooi ook!

Textielposters komen alleen zonder frame, wat betekent dat het niet beschermd is tegen aanrakingen. Het is dus verstandig de posters hoog te hangen zodat de kleintjes er niet aan kunnen komen.

Walvis decoratie kinderkamer

Zelf posters bedrukken

Wil je zelf een textielposter voor in de kinderkamer maken? Dat kan ook. Ook hier zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld eigen foto’s laten bedrukken op je textielposter, zoals eerder genoemd. Online zijn veel verschillende aanbieders waarbij je foto’s kunt uploaden en een posterformaat kunt kiezen. Zij doen vervolgens het drukken voor je en leveren het bij je af.

Je kunt er dan soms ook voor kiezen om er tekst bij te plaatsen waarbij je bijvoorbeeld namen onder de foto zet of een zin of quote. Ook heel leuk om als cadeau te geven. Wij kunnen dit ook voor je doen. Stuur een berichtje via de contact pagina met waar je precies naar opzoek bent en we zullen zo snel mogelijk (binnen 2 werkdagen) reageren.

Dit kun je ook doen met andere ontwerpen die je maakt als je liever geen fotoposter ophangt. Je kunt via programma’s als Photoshop of Canva (wat laagdrempeliger is) zelf iets moois maken en vervolgens uploaden als foto om het op de poster te laten bedrukken.

En heb jij een origineel of gewoon heel mooi geboortekaartje? Dan kun je die ook laten bedrukken op je textielposter.

Kom je er digitaal niet helemaal uit? Dan kun je gewoon aan de slag met simpel knutselwerk, offline. Of je koopt verf wat geschikt is voor op linnen of polyester zodat je de poster kunt schilderen. Even afhankelijk van wat voor soort materiaal de poster is gemaakt. Daar heb je machinewas verf, handwas verf of polyester verf voor. Je kunt dit even checken bij de shop waar je de textielposter koopt. Anders heb je kans dat de verf uitloopt.

In hoogte verstellen

Textielposters zijn vaak in hoogte te verstellen en komen inclusief ophangsysteem. Door de houten balk waar ze aan hangen passen ze mooi in elke kamer. De touwtjes aan de balk kun je langer of korter maken waardoor je zelf bepaalt op welke hoogte de poster hangt. Dit zie je vaak ook bij wandkleden die aan balken vastzitten. Textielposters kun je dus ook mooi afwisselen met kleden als je een grote kamer hebt en de posters een te klein formaat hebben.

De posters hang je gewoon simpel op met een spijker aan de muur.

Textielposters auto’s

Wij verkopen in onze shop ook textielposters voor in de kinderkamer. Onze favoriet op dit moment komt uit de Vroemies collectie. Je snapt het, dit is superleuk voor een auto thema in de kamer! De textielposter is 30x40cm en in hoogte te verstellen. Je bekijkt de poster via onderstaande knop.

Vroemies textielposter


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.