Wat zijn wandstickers?

Wat zijn wandstickers?

Wandstickers oftewel muurstickers zijn decoratieve stickers die je op de muren van je woonkamer, kinderkamer of andere plek in je huis plakt. Het is een simpele en snelle manier om meer sfeer te creëren en je interieur mee op te fleuren.

Ook kun je wandstickers heel mooi combineren met andere wanddecoratie en verschillende thema’s in je huis. Als je de juiste materialen gebruikt kun je de wandstickers weer makkelijk verwijderen of vervangen. Alhoewel de wandstickers makkelijk te plakken zijn, is het wel een secuur klusje.

Creatief met wandstickers in de kinderkamer

Omdat je wandstickers in allerlei kleuren en maten kunt krijgen, kun je er creatief mee aan de slag. Hang ze bijvoorbeeld over behang heen of plak ze op een muurschildering. Juist omdat ze zo makkelijk te verwijderen zijn, kun je heel snel weer een andere look in de kamer creëren.

De wandstickers kun je niet alleen op de muren in de kinderkamer plakken, maar juist ook op andere plekken. Denk maar aan de witte kasten in de kamer die nog geen uitstraling hebben. Je kunt ook daar een mooie sticker overheen plakken.

Geen kasten die opfleuring nodig hebben? Dan kun je stickers ook op kisten en koffers plakken, kindertafels en deuren. Het leuke van een wandsticker op de deur, is dat je ze gepersonaliseerd kunt kopen. Kies er eentje met een naam zodat extra duidelijk is van wie de kamer is, of kies een thema die aansluit bij de inrichting van de kamer.

Materialen wandstickers

Als je de wandstickers wilt combineren met andere soorten materialen die je op de muur plakt, is het fijn te weten waar de stickers van gemaakt zijn. De meeste stickers zijn gemaakt van vinyl. Dit is dun materiaal wat heel makkelijk op de muur te plakken is maar je er ook heel makkelijk weer afhaalt. Het materiaal is daarnaast zo dun dat je haast niet ziet dat er een sticker op de muur is geplakt.

Goed om van tevoren even te checken of de overige materialen van je wanddecoratie hiermee gecombineerd kunnen worden.

Onze wandstickers zijn ook gemaakt van vinyl. Én we leveren binnen 1-3 werkdagen. Dus voor je het weet hangen ze aan je muur. Bekijk die van ons via onderstaande knop.

Onze muurstickers 

Giraf

Muurstickers en muurverf

Wandstickers kunnen op bijna alle soorten muren worden geplakt, maar in combinatie met muurverf is het goed om een aantal dingen te weten. Zo hechten wandstickers vaak alleen echt goed als de ondergrond stof- en vetvrij is. Daarnaast plakken ze niet helemaal lekker op een muur met veel bobbels en gehavende stukken. Zorg dus dat je ze op een vlakke muur plakt. Dit geldt ook voor het soort verf dat je gebruikt als ondergrond. Op een groffe muurverf zal de wandsticker niet lang blijven hangen. Water- en vuilafstotende muurverf kun je hier ook beter niet bij gebruiken.

Wil je toch wel écht graag verf gebruiken onder je wandstickers? Dan kun je er ook voor kiezen 1 want te verven en 1 te beplakken met wanddecoratie. Of om de muurstickers heen te verven.

De kinderkamer inrichten

Als je een hele kinderkamer gaat inrichten heb je waarschijnlijk meer inspiratie nodig. Wandstickers kunnen de kinderkamer een warme uitstraling geven, maar het kan juist een mooie toevoeging zijn op een al leuk ingerichte kamer. Om je wat op weg te helpen met de rest van de inrichting, kun je wat inspiratie opdoen bij onze thema producten. Dan kun je daar ook de juiste behang en wandstickers voor zoeken!

Thema producten

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.