Blog hangdecoratie babykamer

Welke soorten hangdecoratie zijn er?

hangdecoratie

Met mooie hangdecoratie versier je de kinderkamer snel en simpel! Bij decoratie kun je denken aan versieringen en slingers, maar juist voor kinderen kun je ook veel hangspullen vinden. Speciale hanglampen bijvoorbeeld en posters die je in een hanglijst kunt plaatsen. Maar ook hangtassen en versierde spiegels.

Hangtassen zijn hip en happening nu, maar als dit niet voldoende opbergruimte geeft kun je ook gewoon voor hangdecoratie in de vorm van speciale planken of andere opbergsystemen kiezen. Op pinterest vind je daar heel veel ideeën voor.

De hangdecoratie kan een kinderkamer heel sfeervol maken, en in dit geval is het niet per se less is more. Helemaal los met de versieringen want alles mag, en wij helpen je vast op weg.

Hangdecoratie in thema’s

Juist omdat er zoveel keuzes zijn kun je het jezelf wat makkelijker maken en een thema kiezen voor de kinderkamer. Ook daarin heb je wat hangdecoraties betreft veel opties. Slingers van bladeren en safari en dierenmaskers die je aan de muren kunt hangen bij een jungle thema. Of maak van de kinderkamer een groot aquarium! Met vissenslingers, een hanglamp met vissen erop en waterposters aan de muur.

Thema’s zijn niet alleen leuk voor verjaardagen, het zorgt voor een warm en knus gevoel waardoor de kinderkamer een ruimte wordt waar ze zich kunnen terugtrekken.

Benieuwd naar wat wij allemaal aan thema decoratie hebben in de shop? Bekijk het via onderstaande knop.

Thema decoratie

Je eigen hangkransen maken

Een krans is niet alleen voor tijdens de kerst. Tegenwoordig zijn ze er in alle formaten en alle kleuren. Helemaal leuk om als decoratie op te hangen. En het allerleukste hieraan is dat je het ook zelf kunt maken. Tijdens een gezellige knutselmiddag kun je samen met de kids een aantal hangkransen in elkaar zetten die je aan de muren kunt hangen. Deze kun je gewoon aan een spijker ophangen.

Zorg wel dat je materialen gebruikt die ook echt lang aan de krans blijven plakken en dat je draad in de krans gebruikt die niet snel zakt. Lichte kransen zijn uiteraard het makkelijkste om op te hangen aan bijvoorbeeld een zijden lus. Zijden stof om je krans geeft ook een rustige en hele mooie uitstraling. Denk maar aan een zijden bloemen krans! Heel mooi om de kamer op te fleuren.

Decoratie babykamer

Decoratie combineren in de kinderkamer

Hangdecoratie kun je heel leuk combineren met andere accessoires en spullen in de kinderkamer. Naast dat de decoratie leuk is om naar te kijken vanuit hun bed, is het ook heel handig in te zetten als je het moeilijk vindt kleuren te kiezen. Want bij sfeervolle accessoires hoef je niet per se de muren te verven. De decoratie zorgt voor de uitstraling van de kamer.

Hangdecoratie kun je goed combineren met andere spullen door ze slim in te zetten. Als je bijvoorbeeld een tent in de kinderkamer hebt staan, kun je lampjes ophangen bovenin de tent of versieringen aan de buitenkant van de tent.

Heb je saaie gordijnen hangen? Hang daar dan ook wat decoratie aan zoals stickers of gekleurde hangers. Dan moet je wel gordijnen hebben van stof waaraan dit soort versiersels blijven hangen natuurlijk.

Boven de box

Bij een babybox kun je helemaal crea bea aan de slag met de hangers erboven. Waar de meeste mensen een muziekhanger plaatsen of maantjes, kun je ook wat andere hangdecoratie gebruiken. Hier een aantal tips:

 

  1. Voor de hand liggend, maar muziekhangers doen het altijd goed bij baby’s.
  2. Lichtgevende hangdecoratie voor als je de baby wilt afleiden of een veilig gevoel wilt geven als hij/zij gaat slapen. Dit moet dan niet té licht zijn uiteraard.
  3. Hang een wandkleed op aan het plafond met vrolijke dieren of een rustgevend design. Een hele lichte die goed blijft hangen en die je makkelijk vast kunt maken. Superleuk voor de kleine die zo heerlijk vrolijk wakker wordt elke dag.
Decoratie combineren babykamer

Kinderlampen ophangen

Een onmisbare in de kamer, de hanglamp. In de woonkamer wil je waarschijnlijk een mooie classy lamp hebben hangen, maar in de kinderkamer kun je voor een hippe dierenlamp gaan. Eentje die de decoratie die eraan hangt ook mooi licht geeft bijvoorbeeld. Wij hebben ook leuke kinderkamer verlichting die vooral heel leuk zijn bij een beren thema. Maar ook als je een basic kamer gewoon wilt opfleuren met een mooie lamp die meegroeit met de kinderen. Want let’s face it, welk kind houdt nou niet van beertjes? Bekijk ze via onderstaande knop.

Kinderlampen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.