Welke soorten regenboog decoratie zijn er?

Welke soorten regenboog decoratie zijn er?

Wil je de kinderkamer opvrolijken? Dan is het leuk om niet alleen naar standaard thema’s te kijken, maar helemaal los te gaan met regenboog decoratie!

Regenbogen zijn voor jongens én meisjes en bieden heel veel mogelijkheden voor de inrichting en het spelen zelf. De kleuren van de regenboog voor de muur, voor de spullen in de kinderkamer, maar ook voor het speelgoed.

Regenboog decoratie bestaat bijvoorbeeld ook uit posters en muurcirkels, en vloerkleden en verkleedkleren. Niets is te gek dus.

Kinderkamer mooi maken met regenboog decoratie

Gelukkig kun je heel veel kanten op met regenboog decoratie, en dat geldt dus ook voor de muren van de kinderkamer. Als je het moeilijk vindt een kleur te kiezen voor de muren, kun je een grote regenboog verven of regenboog behang plakken. Geeft de kinderkamer meteen een hele vrolijke uitstraling.

Grote regenboog muursticker

De grote regenboog is natuurlijk ook een echte eye catcher in de kamer, en je kunt de kleuren uit de regenboog gebruiken voor de rest van de kamer. In onder andere de accessoires, zodat die mooi mee kleuren. Echte consistentie zorgt voor rust. Zelfs als het om vrolijke en misschien wat felle kleuren gaat. Het ziet er dan meteen minder rommelig uit. Zorg daarom dat de kleuren uit de regenboog op verschillende plekken in de kamer terugkomen.

Natuurlijk kun je de regenboog zelf op de muur schilderen. Je kunt de regenboog eerst uittekenen en vervolgens met verf inkleuren. Gebruik dan wel wat verf testers zodat je zeker weet welke kleuren mooi bij de kinderkamer passen. Als de muur eenmaal af is kun je zoeken naar regenboog decoratie. Dit kan al zo simpel als kussens in een kleur uit je regenboog of een lichtjes slinger met dezelfde kleur.

Wil je écht out-of-the box met je regenboog decoratie? Breid het dan uit naar de kleding van de kleintjes. Een regenboog rompertje of truitje. Superleuk!

Regenboog speelgoed

Los van de letterlijke regenboog speelgoed zoals de gekleurde boogjes die je over elkaar heen kunt plaatsen en de kinderen mee kunnen bouwen, kun je ook overig speelgoed in regenboog kleuren kopen. Dan heb je álles in regenboog decoratie in de kinderkamer. 

Onder speelgoed valt ook knutselwerk en bijvoorbeeld zelfgemaakte hutten. De hutten kun je maken van regenboog dekens en tijdens het knutselen kun je gekleurde wol of glitters gebruiken. Ook kun je aan de slag met het maken van je eigen kinderkamer posters. Je kunt dan een regenboog natekenen en inkleuren of een poster met alleen maar kleuren van de regenboog.

Ben je echt heel creatief? Dan kun je regenbogen maken van touw of macramé. Deze kun je dan ophangen of als speelgoed in de kamer leggen. Kijk hier anders even voor nóg meer inspiratie.

Creatief met kleuren

Omdat je bij regenboog decoratie waarschijnlijk denkt aan ‘alle kleuren van de regenboog’, kan dit thema je tegenstaan als je een rustigere look & feel in de kinderkamer wilt. Maar een regenboog kun je op allerlei manieren maken en met eigen gekozen kleuren. Daarom kun je voor een jongenskamer bijvoorbeeld kiezen voor een blauwe regenboog met verschillende soorten blauw. Of een kleur kiezen uit de styling van je woonkamer en die gebruiken in de regenbogen op de kinderkamer.

Om de kinderkamer meerdere jaren mee te laten gaan, kun je de regenboog ook elk jaar andere kleuren geven. Zo houd je het leuk voor de kinderen en hoef je de muurschildering of tekening niet na een korte tijd weer helemaal weg te halen. Of je maakt de ene helft van de regenboog één kleur en de andere helft een andere. Dan is het wel belangrijk dat je niet te felle kleuren kiest, anders krijgt het een te intens effect.

Kleurrijke regenboog
Muurdecoratie gebruiken

Wil je een regenbogen kamer met regenboog decoratie, maar zie je het niet zitten de hele kamer te verven? Dan kun je er ook voor kiezen om regenboog muurdecoratie toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan muurcirkels en muurstickers. Deze kun je in verschillende kleuren krijgen en kun je er ook zo weer afhalen als het niet meer leuk is. Door pastel kleuren te kiezen geef je de kinderkamer een kalmere uitstraling, maar blijf je toch in het regenboog thema.

Wij hebben ook regenboog decoratie voor muren! Bekijk onze collectie via onderstaande knop.

Regenboog decoratie collectie 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.