Hoe geef je de babykamer een snelle make-over?

Een babykamer kan maar voor een korte tijd gebruikt worden, een baby groeit vaak sneller op dan je denkt. Maar verwachten jullie snel na de geboorte van een kind al een volgende baby? Dan is het een goed idee om de babykamer te behouden. Je wilt alleen natuurlijk wel origineel en persoonlijk blijven. Helemaal als je in verwachting bent van een meisje en het was een jongenskamer of andersom, is een make-over van de babykamer nodig. Een babykamer make-over kan op een snelle manier door onderstaande tips!

Indeling veranderen De simpelste manier om een babykamer een make-over te geven is het veranderen van de indeling. Zet niet alleen het bed aan de andere kant, maar verschuif alle onderdelen. Wees hierin creatief en je zult zien dat de kamer er meteen anders uitziet! Hiernaast kan je natuurlijk ook een aantal meubels veranderen. Als je de gordijnen verandert voor een andere kleur heb je een hele andere kamer. Je kan ook een nieuwe opvallende lamp kopen om op te hangen. Bij een klein budget kun je ook kennissen vragen of ze nog meubels hebben liggen of kijken bij een tweedehands winkel.

Andere kleuren Bij een babykamer zitten er vaak veel kleuren in verwerkt. Dit is hartstikke leuk en zorgt voor een bepaalde sfeer. Als je de sfeer in de kamer wilt veranderen, is het een goed idee om de kleuren te veranderen. Er zijn enorm veel kleurenpaletten om uit te kiezen, zo kan je gaan voor opvallende kleuren of juist voor warme kleuren. Je kan eenvoudig de meubels zelf verven in plaats van nieuwe kopen, dit scheelt meteen veel geld! Het is ook leuk om wat nieuwe accessoires in de kleuren te kopen die passen bij het kleurenpalet van de nieuwe babykamer.

Muren Als je een kamer binnenstapt vallen de muren je meteen op. Als je een make-over wilt geven aan een babykamer is het veranderen van de muren dus een slimme zet! Je kan de volledige muren aanpakken, of juist kiezen om één muur te veranderen. Je kan kiezen om de muur te verven of te gaan voor een behang met een tof printje. Er zijn superveel mogelijkheden qua behang, zo kun je gaan voor een mintgroene muur met regenboog patroontjes of een ouderwetse look met een ruitjespatroon. Je kan ook een volledig nieuwe thema toepassen door middel van bijvoorbeeld een jungle behang.

Wanddecoratie Behoud je liever de muren hetzelfde maar wil je wel wat extra sfeer creëren? Naast de volledige muren aanpakken kan je ook kiezen om de muren te voorzien van nieuwe wanddecoratie. Zo zullen muurstickers en posters je muren snel opfleuren met een frisse look. Er zijn enorm veel mogelijkheden wat betreft muurstickers. Zo zijn er stickers in jungle thema voor een stoer kindje. Maar wil je juist wat unieks en schattigs? Dan zijn de Beer & Nijn collectie de ideale make-over muurstickers. De muurstickers kun je op muren, meubels, deuren en ramen plakken, hierdoor zorg je voor een volledige make-over van de babykamer!