Hoe maak je een babykamer in Scandinavische stijl?

Ben jij van plan om een hippe en stijlvolle kinderkamer te creëren? Dan is een babykamer in Scandinavische stijl echt iets om je in te verdiepen! Een Scandinavische kamer is allesbehalve saai en straalt tegelijkertijd ruimte en rust uit. Functionaliteit en comfort zijn van belang in een Scandinavische babykamer. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren om sfeer en warmte te creëren. Hoe kan je zelf zorgen voor een sfeervolle babykamer in Scandinavische stijl? We geven je hier handige tips!

Rust in de slaapkamer Als je denkt aan de Scandinavische landen denk je al snel aan ruimte en rust. Dit is ook iets wat je voor je baby wilt in zijn of haar kamer. Door middel van een Scandinavisch design lijkt de ruimte al snel groter, dit komt door de strakke vormgeving. Door de rust die dit meebrengt zal jouw baby heerlijk kunnen uitrusten en slapen. De Noorderlingen besteden veel aandacht aan details, innovatieve meubels en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor heb je naast een sfeervolle babykamer ook nog materialen die makkelijk in gebruik zijn!

Meubels in Scandinavische stijl Het belangrijkste aan meubels in Scandinavische stijl is dat ze minimalistisch zijn vormgegeven. Dit zorgt voor de extra ruimte, zodat je baby lekker op de vloer kan spelen. Zo zie je vaak kasten zonder handgrepen, bureaus met strakke lijnen en smalle ledikantjes. Een ander kenmerk van de meubels is het werken met houten materialen. Vaak zijn de meubels gemaakt van een lichte kleur hout, zodat het een rustige sfeer meebrengt aan de babykamer.

Scandinavische kleuren Niet alleen de strakke vormgeving en de rustieke meubels, maar ook de kleuren dragen bij aan een Scandinavische stijl. Je ziet vaak dat de basis ontstaat uit wit, aangevuld met zwarte, grijze en pastel accenten. Je kan hier natuurlijk zelf naar wens in variëren. Er wordt ook veel gebruikt gemaakt van natuurlijke kleuren door de houten meubels. Door deze kleuren zorg je voor een gevoel van warmte en rust in de babykamer. De kleuren kun je toepassen door behang, schilderen en muurstickers. Wij hebben allerlei sfeervolle muurstickers in de kleuren van de Scandinavische stijl zodat je zorgt voor extra details in de babykamer.

Accessoires in Scandinavische stijl We hadden al vernoemd dat een Scandinavische babykamer allesbehalve saai is. Dit komt vooral door de toevoeging van leuke accessoires. Zo kan je een geweven vloerkleedje neerleggen of een zacht schapenvachtje toevoegen als dekentje. Muurstickers zijn ook ideaal om de kamer extra sfeer te geven. Zo hebben wij bijvoorbeeld muurstickers in de vorm van bergtoppen, zodat je naast de ruimte ook de hoogte van Scandinavië toevoegt aan de babykamer. Verder kan je denken aan gave sterretjes, wolkjes, hartjes, veertjes of andere vormpjes in de kleuren van de Scandinavische stijl. De muurstickers kan je op de muren, deuren, kasten en ramen plakken, zodat je de hele kamer in stijl brengt!