Hoe maak je een jungle kamer?

Een jungle kamer is uitermate populair bij jonge kinderen en baby´s. In een echte jungle kamer krijgen de kinderen het gevoel dat ze omringd zijn door de natuur en echte dieren. Met een junglekamer draag je bij aan de ontwikkeling en fantasiewereld van je kind! Een jungle kamer is leuk voor zowel stoere jongens als stoere meisjes. Maar hoe zorg je ervoor dat de kamer ook daadwerkelijk de sfeer geeft van een echte jungle? Hieronder lees je hoe je deze jungle sfeer makkelijk zelf kunt creëren!

De kleuren uit de jungle mogen niet ontbreken Een van de belangrijkste aspecten in de kamer zijn de kleuren. De hoofdkleur van een jungle is natuurlijk de kleur groen. Deze warme kleur zorgt meteen voor het spannende gevoel van het oerwoud. Er zijn veel varianten van de kleur groen en deze kun je op verschillende manieren toepassen. Zo kan je mintgroen behang kopen, zelf de kamer donker groen schilderen, meubels in de kleur groen plaatsen of groene accessoires zoals echte planten kopen. Een andere toffe optie is om groene takjes om de muur te hangen door middel van muurstickers.

Meubels in een jungle kamer De volgende stap is het denken aan de meubels in de kamer. Zo wil je natuurlijk wel dat je kind op een comfortabel bed slaapt, waarbij die ook nog het idee heeft dat die elke nacht in de jungle slaapt. Wat echt gaaf is in een jungle kamer zijn vintage meubels. En door houten meubels te gebruiken zorg je voor een extra beetje natuur in de kamer. Je kan ook een leuk tweedehands kastje kopen bij de kringloopwinkel en deze zelf groen verven.

Dieren zijn essentieel in een jungle kamer Het spreekt voor zich dat dieren in een kinderkamer onmisbaar zijn. Door middel van wilde dieren zorg je ervoor dat jouw kind zijn of haar fantasie inzet en echte avonturen gaat beleven in de kamer! Zo zorgen bijvoorbeeld wilde apen, krokodillen, brullende leeuwen en slingerende aapjes voor een heuse jungle. Het is enorm simpel om deze dieren toe te voegen aan de kamer dankzij onze muurstickers. Wij hebben allerlei verschillende jungle muurstickers waarmee je de hele kamer omtovert in een oerwoud. Denk hierbij aan een stoere leeuw, een schattige panda en verschillende slingeraapjes.

Gebruik stickers voor een echte jungle Met onze muurstickers creëer je gemakkelijk een echte jungle. Je kunt gaan voor een volledige set muurstickers, waarbij je bijna 20 muurstickers ontvangt. Hiermee kan je de hele kamer beplakken met verschillende dieren, bomen en takken. Het handige aan de muurstickers is dat je ze niet alleen op de muur kunt plakken, maar ook op meubels, deuren en ramen! Zo plak je ze eenvoudig op de plek waar jij wilt en daarnaast zijn ze ook makkelijk te verwijderen. In plaats van een volledige set kan je ook kiezen voor losse jungle muurstickers, waarbij je zelf een keuze maakt in de dieren die jij terug wilt zien in de jungle kamer!