Hoe plak je een muursticker mooi op?

Je hebt een muursticker uitgekozen en ontvangen. De volgende stap is deze muursticker zo mooi mogelijk opplakken zodat je hier voor een hele lange tijd plezier van zult hebben, maar hoe plak je een muursticker mooi op? 

Allereerst is het belangrijk om de bijgeleverde handleiding voor de muursticker goed te bekijken. In de handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de muursticker op de muur moet plakken. Als je deze handleiding gelezen hebt, heb je de helft van het werk al bijna gedaan! 

Wat ook belangrijk is om te doen voordat je de muursticker daadwerkelijk op de muur plakt, is goed nadenken waar je de muursticker graag wilt hebben. Houd hierbij rekening met lichtval in de kamer en de plaats van de verwarming. Veel zon op de muursticker kan er na verloop van tijd voor zorgen dat de kleuren wat lichter worden en de verwarming heeft grote invloed op hoe goed de muursticker blijft kleven. Beide dus elementen om rekening mee te houden. 

Heb je de juiste plek op de muur gevonden? Dan kun je aan de slag met het opplakken van de muurstickers. Wil je nog een extra stap doen om er echt 100% zeker van te zijn dat de muursticker mooi op de muur komt? Dan kun je er nog voor kiezen om er een waterpas bij te pakken om zo te bepalen of de muursticker wel recht hangt. 

Bij het bepalen of een muursticker recht hangt is het niet verstandig om het plafond aan te houden als recht deel. Vaak zit er een kleine zigzag in de plafond rand waardoor dit dus alsnog een scheve muursticker oplevert. 

Nog meer tips lezen over het opplakken van muurstickers? Bekijk dan hier de 5 tips voor het opplakken van muurstickers