Hoe plak je een muursticker recht op de muur?

Als je een muursticker hebt gekocht wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk op de muur plakken! Dat is namelijk ook de reden waarom je de muursticker gekocht hebt; op de muur mooier te maken. Het klinkt misschien simpel; een muursticker recht op de muur plakken, maar dit is niet altijd even makkelijk. Ik leg je hier uit hoe je de muursticker recht op de muur kunt plakken. 

Allereerst is het belangrijk om de handleiding te lezen zodat je weet hoe het opplakken van een muursticker werkt. 

Als je weet hoe het opplakken van een muursticker werkt, komen we bij het volgende onderdeel; hoe plak je een muursticker recht op de muur? In eerste instantie zul je misschien denken; de rand van de grond en het plafond zijn recht, dus dit zal niet moeilijk zijn. Je ziet het misschien niet, maar niets is minder waar. Het plafond en de grond zijn niet recht. Je kunt dit is nameten. 

Om te bepalen hoe je wat recht is, is het verstandig om een waterpas te gebruiken. Meet de breedte van de muursticker. Dit is de lijn die je horzontaal recht wilt hebben. Vervolgens kun je met de waterpas deze lijn op de muur bepalen. Hetzelfde geldt voor de verticale lijn. Als je deze twee lijnen hebt getekend op de muur kun je de muursticker gaan opplakken aan de hand van de handleiding. 

Stappen voor het recht opplakken van een muursticker

  1. Meet de breedte van de muursticker,
  2. Zet deze lijn op de muur en gebruik hierbij een waterpas om deze lijn recht neer te zetten, 
  3. meet de lengte van de muursticker, 
  4. Zet deze lijn op de muur en gebruik wederom de waterpas,
  5. Plak de muursticker op de getekende lijnen.