Hoe richt je een babykamer in met een klein budget?

Veel aanstaande ouders geven enorm veel geld uit aan het inrichten van een babykamer. Dit is echter niet per se nodig, ook met een klein budget kan je prima een leuke babykamer inrichten. Zo kan je op een heleboel zaken besparen en onnodige spullen weglaten. Het zal je misschien wat meer tijd kosten om alles bij elkaar te krijgen, maar daarna zal je gegarandeerd trots zijn op het resultaat! Hieronder lees je een aantal tips om een babykamer in te richten met een klein budget.

Besparen op meubels Ten eerste zijn er een heleboel opties om te besparen op meubels. Zo kan je dingen die je maar tijdelijk nodig hebt vaak makkelijk lenen van anderen. Hierbij valt te denken aan een wieg, een babybadje met standaard en een wipstoel. Deze zaken heb je alleen in de beginfase nodig en zijn daardoor zonde om veel geld aan te besteden. Meubels die je wel voor een langere tijd nodig hebt, kan je vaak vinden in winkels met tweedehands spullen of websites zoals marktplaats. Ook als deze meubels niet de kleur naar jouw keuze hebben, kan je deze eenvoudig zelf schilderen in plaats van nieuwe dure meubels aan te schaffen. Zo geef je de meubels meteen een persoonlijke touch.

Overbodige dingen achterwege laten Veel mensen kopen vaak overbodige accessoires die nauwelijks tot niet worden gebruikt. Dit is natuurlijk zonde van je geld als je voor een klein budget een sfeervolle babykamer wilt inrichten. Als je geen nutteloze accessoires koopt voorkom je ook meteen dat de kamer er chaotisch uit komt te zien. Natuurlijk wil je wel zorgen voor een sfeervolle kamer door middel van een aantal leuke accessoires. Je kan dan beter gaan voor goedkope knuffels en kussens. Deze zorgen voor extra gezelligheid en zullen ook nog daadwerkelijk gebruikt worden door je kind. Hiernaast zijn fotolijstjes met leuke afbeeldingen ook een goedkope en persoonlijke accessoire in een babykamer.

Gebruik je eigen creaties Door middel van het internet is het tegenwoordig hartstikke makkelijk om zelf dingen te knutselen. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig een plank aan de muur hangen en daarop wat speelgoed neerzetten. Als je handig bent met een naaimachine kan je ook zelf gordijnen maken voor de babykamer. Je zal zien dat je veel plezier beleeft aan de voorpret die het zelf creëren van materialen meebrengt. Tevens bespaart dit veel geld en zorgt het voor een persoonlijke kamer waar je trots op kunt zijn!

Besparen op decoratie Ook met een klein budget wil je natuurlijk wel zorgen voor een mooi gedecoreerde kamer en daarbij fleurige muren. Behang is alleen vaak erg prijzig. Gelukkig is er een veel goedkopere manier om saaie muren op te vrolijken. Zo kan je originele muurstickers kopen om de muren en deuren te voorzien van een leuke uitstraling. Muurstickers zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Die je zelf kan uitzoeken. Naast muurstickers zijn posters ook een leuk alternatief om de kamer op te fleuren. Zo zorg je met een klein budget toch voor een persoonlijke babykamer!