Veel gestelde vragen over muurstickers

Op deze pagina vind je  alles wat je wilt weten over muurstickers. Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Stuur ons dan een berichtje zodat we deze vraag kunnen beantwoorden.

Inklapbare content

Kun je een grote muursticker in je eentje opplakken?

Een grote muursticker opplakken in je eentje is mogelijk, maar het is makkelijker om het met z'n tweeën te doen. In de video hieronder laat ik je zien hoe je de grote regenboog muursticker in je eentje kunt opplakken. 

Ga jij ook een grote muursticker in je eentje op plakken? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Bepaal van te voren waar je de muursticker wilt opplakken. Zorg dat je een schaar en schilders tape binnen handbereik hebt en neem vooral de tijd. 

Heb je dit alles gedaan, haal dan pas de muursticker van het stickervel. 

Let op: komt er stof op de achterkant van de sticker of klapt de sticker dubbel, dan is het erg lastig om de sticker nog mooi op de muur te plakken. Wees dus voorzichtig als je de sticker van het stickervel hebt afgehaald.

Kan een muursticker verplaatst worden?

Ja dat kan! 

De muurstickers van LM Baby Art worden gemaakt van DOT-Folie. Dit heet zo omdat de plaklaag bestaat uit allemaal kleine "dotjes" die als een soort zuignapjes werken. 

De muursticker plakt dus niet vast met lijm, maar met zuignapjes. Hierdoor blijven er geen lijmresten achter en kun je de muursticker meerdere keren opnieuw opplakken. In onderstaande video zie je dat het mogelijk is om de muursticker meerdere keren opnieuw op te plakken, zonder dat de muur of de sticker beschadigd.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat er bij het verplaatsen stof op de achterkant van de muursticker kan komen. Als er stof op de plaklaag van de muursticker zit, wordt het lastiger om deze mooi op te plakken. 

Beschadigd de muur als je de muursticker eraf wilt halen?

Als je de muursticker voorzichtig van de muur haalt, beschadigd de muur niet. In onderstaande video zie je hoe wij de sticker van de muur afhalen zonder dat de muur beschadigd. 

Wil je echt zeker weten dat het verwijderen van de muursticker de muur niet beschadigd, gebruik dan een föhn om de plaklaag van de sticker wat zachter te maken. 

Is een muursticker opplakken moeilijk?

Of je het opplakken van een muursticker als moeilijk ervaart is van een aantal dingen afhankelijk. Zo verschilt het per muursticker en de ervaring die je zelf hebt met het opplakken van muurstickers. 

Heb je nog nooit een muursticker opgeplakt? Dan kan het even wennen zijn. Je ontvangt bij je muursticker een handleiding. Lees deze stappen rustig door voordat je begint zodat je helemaal snapt wat de bedoeling is. Bij kleine muurstickers zal het niet heel erg moeilijk zijn, maar heb je een grote muursticker uitgekozen met bijvoorbeeld applicatiefolie? Dan is het ietsje moeilijker.

Geen zorgen, hieronder vind je een aantal video's voor het opplakken van muurstickers, met en zonder applicatiefolie.