Wat is een rakel?

Je hebt het misschien al meerdere keren bij de muurstickers voorbij zien komen; gebruik een rakel voor het beste resultaat. Ook kun je dit in de handleiding gelezen hebben. 

Een rakel is eigenlijk een soort spatel waarmee je de muursticker kunt aanwrijven. Het is een plat stukje rubber of plastic. Met deze rakel zorg je er voor dat de muursticker strak op de muur komt, zonder luchtbubbels. 

Waarom heb je een rakel nodig voor het opplakken van muurstickers? 

Je kunt natuurlijk denken; waarom heb ik die rakel nodig? Als je een muursticker opplakt en deze aanwrijft met bijvoorbeeld je hand, kun je niet genoeg druk uitoefenen op de muursticker om de lijmlaag goed te laten hechten aan de muur. Een rakel heb je niet voor iedere muursticker nodig. De rakel wordt vooral gebruikt voor stickers die opgeplakt moeten worden met applicatiefolie. Stickers die opgeplakt worden met applicatiefolie zijn de tekst muurstickers en grote muurstickers of muurstickers met veel kleine details.

Ben je vergeten om een rakel te bestellen bij je muursticker? Maak je geen zorgen! Zoals beschreven is een rakel een plat stukje rubber of plastic. Mocht je de rakel dus niet hebben, kun je de muursticker ook aanwrijven met bijvoorbeeld een bankpasje. Het nadeel hiervan is dat je niet te hard kunt drukken omdat het bankpasje dan zal breken. Op een rakel kun je heel erg veel druk uitoefenen waardoor je de sticker heel erg strak op de muur krijgt. Gebruik je een bankpasje, zul je wat langer bezig zijn, maar ook hierbij zal het resultaat zeker mooi zijn!