Wat is vinyl?

Misschien heb je het al een paar keer voorbij zien komen: muurstickers worden gemaakt van vinyl. Maar wat is vinyl nou eigenlijk? In dit artikel wordt uitgelegd wat vinyl is en welke eigenschappen dit materiaal heeft. 

Vinyl is een materiaalsoort dat in heel veel verschillende varianten bestaat. Zo heb je bijvoorbeeld ook vinyl vloeren. De muurstickers worden van vinyl gemaakt dat juist weer een stuk dunner is en is afgewerkt met een plaklaag.  Het vinyl dat LM Baby Art gebruikt heeft een hoogwaardige kwaliteit en is alleen geschikt voor binnen gebruik. Ook hebben de muurstickers van LM Baby Art een grijze lijmlaag. Deze lijmlaag zie je niet als je de muursticker op de muur geplakt hebt, maar deze zorgt er wel voor dat de kleuren van de muursticker er veel mooier uitzien.

Bij stickers die deze grijze lijmlaag niet hebben, kan de ondergrond door de sticker heen zichtbaar zijn. Dat betekend dat wanneer je de muursticker op een felle muur zou plakken, deze kleur door de sticker heen zichtbaar is en de muursticker hierdoor ook een hele andere kleur krijgt. Dankzij de grijze lijmlaag zal dit niet gebeuren met de stickers van LM Baby Art. 

Naast deze grijze lijmlaag hebben de vinyl muurstickers van LM Baby Art nog een aantal voordelen. Dit heeft voornamelijk te maken met de eigenschappen van vinyl.

Voordelen van vinyl:

  • Vinyl is erg dun. Als de stickers op de muur geplakt zijn, kun je bijna niet zien dat het een sticker is. Je zou zelfs kunnen denken dat het een muurschildering is zo dun als de stickers zijn.
  • Het materiaal is erg flexibel waardoor het bijvoorbeeld ook in een hoek geplakt kan worden.
  • Eenvoudig op de muur te plakken en ook weer te verwijderen.