Zijn muurstickers verwijderbaar?

Muurstickers zien er hartstikke leuk uit in de babykamer, maar als de babykamer omgetoverd moet worden naar een peuter/kleuter kamer, wil je de muurstickers misschien vervangen. Het verwijderen van muurstickers is vrij eenvoudig. Afhankelijk van de ondergrond kun je een muursticker redelijk snel van de muur halen. Vooral bij harde muren (zoals gestucte muren) is dit erg makkelijk. In de meeste gevallen kun je een hoekje van de muursticker los halen met bijvoorbeeld een scherp mesje en vervolgens trek je de hele sticker er af.

Verwijderbare muurstickers kopen? Klik dan hier

In sommige gevallen kan het iets moeilijker zijn om de muursticker te verwijderen. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals de ondergrond of de plek in de kamer. Mocht de sticker er niet direct af komen kun je een föhn gebruiken. 

Hou de föhn een tijdje voor de muursticker en verwarm deze. De lijmlaag van de muursticker wordt hierdoor zacht waardoor je de muurstickers alsnog zonder moeite van de muur kunt halen. Als je een grote muursticker gaat verwijderen, is het verstandig om dit in meerdere delen te doen. Eerst een deel verwarmen met de föhn, vervolgens dit deel er af halen en verder gaan met het verwarmen van het volgende deel.

Muursticker verwijderen stap voor stap:

  1. Peuter voorzichtig een hoekje van de muursticker los
  2. Trek rustig de gehele muursticker van de muur.

Lukt dit niet, ga dan verder naar stap drie:

  1. Verwarm de muursticker met een föhn,
  2. Trek alsnog de muursticker voorzichtig van de muur door in een hoekje te beginnen.